Osiągnięto to dzięki liofilizacji, dzięki czemu borówki Frupp są niesamowite. Oprócz walorów smakowych borówki to bogactwo witamin i właściwości oddziałujących na urodę.
Liofilizacja to proces usuwania wody w próżni w bardzo niskiej temperaturze, pozostawiający tylko samą istotę rzeczy w postaci chrupiącego warzywa lub owoca. Proces ten zachowuje większość składników odżywczych świeżych warzyw lub owoców.
Dlaczego warto jeść borówki liofilizowane Frupp:
- 15% naturalnego błonnika
- posiadają witaminy z grupy B, które poprawiają koncentrację
- zawierają witaminę C, która poprawia odporność
- chrupiące, pyszne, lekkie i pożywne owoce
- soczysty aromat i smak świeżych borówek
- bez konserwantów i barwników
- zawiera antocjanozydy (wyostrzają wzrok, zwłaszcza w nocy)
Do spożycia bezpośrednio po otwarciu opakowania lub jako dodatek wzbogacający deser, ciasto, jogurty i napoje.
Do wyprodukowania 100 g borówek liofilizowanej zużyto 1 kg borówki świeżej.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna 1547 kJ / 366 kcal
- tłuszcz: 2 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
- węglowodany 75 g, w tym cukry 62 g
- błonnik: 15 g
- białko: 4,6 g
- sól: 0,02 g
Waga netto: 15 g
Skład: liofilizowane borówki
Torebkę szczelnie zamkniętą przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia: Polska
Termin przydatności do spożycia: minimum 6 miesięcy od daty zakupu
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
Opinie o :
Borówki liofilizowana Frupp (15 g) - Celiko
Świetnie nadają się do ozdabiania deserów.
basiak55 [2019 /9 /18 11 :48:16]
Pyszna dekoracja babeczek, sam tez sa przepyszne!!
KoteceK [2018 /5 /19 12 :24:50]
Tak jak i truskawki, do musli wskoczyły :)
vinca_minor [2017 /3 /6 14 :43:36]