Kurs dedykowany jest pasjonatom oraz pasjonatkom cukiernictwa.
Zapraszamy osoby, które kochają wypieki domowe i chcą udoskonalić swoje umiejętności, by oczarować bliskich. Zapraszamy też zawodowych cukierników, którzy chcieliby odświeżyć, zaktualizować, poprawić swoje umiejętności cukiernicze.
Kurs prowadzony jest przez certyfikowanego instruktora marki Wilton, Joannę Bielińską.
Joanna Bielińska, oprócz prowadzenia kursów prowadzi również własną pracownię Manufakturka, gdzie tworzy na zamówienie piękne torty, ciastka i muffinki.
Na kursie nauczysz się jak tworzyć dekoracje w stylu angielskim z masy cukrowej Fondant oraz masy cukrowej Gum Paste, metodą marki Wilton.
Zakres kursu:
- przygotowania masy Gum Paste i Fondant (różnice, zastosowanie, przygotowywanie mieszanki)
- techniki barwienia mas
- przygotowania kleju Gum Glue
- jak pokryć ciasto masą Fondant
- wykonywania dekoracji trójwymiarowych: kokarda, mała kokardka, quilling, płaska kokardka
- wykonywania kwiatów: goździka, stokrotki, chryzantemy, róży, pączków róży, kalii, falbankowej róży
- wykonywania dodatków do kwiatów: liście, kielichy
- wykonywania innych ozdób, np. ozdobna obwódka, obwódka z kulek, dekoracje warstwowe, inkrustacje, falbanki/warstwowe falbanki
- malowania na masie Fondant
Podczas kursu zapewniamy produkty marki Wilton niezbędne podczas ćwiczeń, czyli masę Fondant, masę Gum Paste oraz barwniki.
Dysponujemy profesjonalnym studiem, w którym każde stanowisko jest w pełni wyposażone w:
- podkładki pomocnicze
- szpatułki
- matę do wałkowania Roll-N-Cut
- paletę do malowania
- pędzelki dekoratorskie
Ponadto otrzymujesz od nas na własność pudełko startowe, które zawiera:
- wałek do Fondantu o długości 22,8 cm z fioletowymi i różowymi pierścieniami
- woreczek z pojemnikiem Dust-N-Store do posypywania cukrem lub skrobią
- foremka do falbanki
- dwuczęściowy komplet foremek do chryzantemy
- pięcioczęściowy komplet foremek do róży
- cienka gąbka do formowania
- gruba gąbka do formowania
- pędzelek dekoratorski
- narzędzie dekoratorskie
- narzędzie dekoratorskie z kulką
- narzędzie dekoratorskie do żyłkowania
- trzyczęściowy zestaw okrągłych foremek
- tabliczka do ćwiczeń
- trzy małe formówki do kwiatów
- formówka do kalii
- foremka do kalii
Po zakończonym szkoleniu otrzymujesz certyfikatem ukończenia kursu przygotowywania tortów i tworzenia dekoracji z masy Fondant i Gum Paste wydanym przez firmę Wilton.
Kursy prowadzone są w grupach 4 - 8 osobowych. Zastrzegamy możliwość odwołania kursu w przypadku zgłoszenia się mniejszej ilości kandydatów. W takim wypadku dajemy możliwość wybrania kursu w innym terminie lub zwracamy pieniądze.
Miejsce kursu:
studio szkoleniowe Wilton
ul. Kmicica 11
05-126 Nieporęt (10 km do Warszawy)
Ostatnie opinie o produktach
Tajska limonka (pojemność 250 ml) - House of Asia
Zarówno do deserów jak i wszelkich napojów.
KKrzysiek
Świeczka na tort „9” złota (4,5cm) - CL
Wszyscy kupują i są braki magazynowe a nikt nie dodał komentarza?? Na żywo ta świeczka wygląda dużo lepiej niż ze zdjęć. Bardzo fajny wyrób
KKrzysiek
Forma do pieczenia dużych muffinów "Jumbo" - 03-3119 - Wilton
Doskonale sprawdzi się do większych pasztecików lub galaretek. Doskonały produkt
KKrzysiek
Ekstrakt waniliowy (60 ml) Madagascar Bourbon - Nielsen Massey
Jak zawsze pierwsza klasa i są to chyba najlepsze ekstrakty ever. Szkoda, że tak drogie i niedostępne pozostałe.
KKrzysiek