Indyjskie pikle są przygotowane z egzotycznych owoców i warzyw ugotowanych z cukrem, solą, olejem i octem, a na końcu doprawiane tradycyjną mieszanką przypraw.
Tradycyjnie podawane na indyjskim chlebie, lub jako dodatek do głównego dania. Możliwości użycia pikli czosnkowych w innych kuchniach jest nieskończenie wiele - spróbuj sałatek, zimnych mięs lub pizzy z piklami czosnkowymi.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna: 1067 kJ / 258 kcal
- białko: 2,8 g
- węglowodany: 7,4 g, w tym cukier 3,5 g
- tłuszcz: 22 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,6 g
- sól: 8,25 g
Skład: mango (55%), olej roślinny, sól, papryka chilli w proszku, papryka w proszku,
musztarda 2%, kozieradka, aromat, przyprawy,
musztarda w proszku, kwas octowy
Producent zamieścił na etykiecie następującą informację: produkt może zawierać śladowe ilości orzechów.
Waga netto: 283 g
Opakowanie: słoik szklany
Kraj pochodzenia: Wielka Brytania
Trwałość: zawsze minimum rok od daty zakupu

Najwyższa jakość

Produkt wegetariański
Opinie o :
Pikle z mango, ostre (283 g) - Pataks
Pikantne, ale przepyszne w smaku
karotek [2013 /8 /14 18 :30:38]
To mango jest naprawdę ostre i przepyszne. Czasem jednak mango jest totalnie rozmiękłe i razem z sosem tworzy papkę, a czasem występuje w odrębnych kawałkach zanurzonych w sosie. Wystarczy dodać niewielką jego ilość, by totalnie zmienić smak i aromat potrawy.
monini77 [2011 /7 /8 20 :55:48]