Czy ananasy mogą być jeszcze bardziej ananasowe ?
Osiągnięto to dzięki liofilizacji, dzięki czemu ananasy Frupp są niesamowite. Oprócz walorów smakowych ananasy to bogactwo witamin i właściwości oddziałujących na urodę.
Liofilizacja to proces usuwania wody w próżni w bardzo niskiej temperaturze, pozostawiający tylko samą istotę rzeczy w postaci chrupiącego warzywa lub owoca. Proces ten zachowuje większość składników odżywczych świeżych warzyw lub owoców.
Dlaczego warto jeść ananasy liofilizowane Frupp:
- 10 % błonnika
- bogactwo witaminy C
- zawiera witaminy: A, B1, B2, B6, PP
- zawiera antyoksydanty oraz bromelinę - enzym przyspieszający przemianę materii
- chrupiące, pyszne, lekkie i pożywne owoce
- soczysty aromat i smak świeżych ananasów
- bez konserwantów i barwników
Do spożycia bezpośrednio po otwarciu opakowania lub jako dodatek wzbogacający deser, ciasto, jogurty i napoje.
Do wyprodukowania 100 g ananasa liofilizowanego zużyto 700 g świeżego ananasa.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna 1540 kJ / 364 kcal
- tłuszcz: 0,4 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
- węglowodany 82 g, w tym cukry 69 g
- błonnik: 10 g
- białko: 3 g
- sól: 0,02 g
Waga netto: 15 g
Skład: liofilizowane ananasy
Torebkę szczelnie zamkniętą przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia: Wietnam
Termin przydatności do spożycia: minimum 6 miesięcy od daty zakupu

Najwyższa jakość

Produkt w 100% naturalny

Produkt wegański

Produkt wegetariański
Opinie o :
Ananas liofilizowany Frupp (15 g) - Celiko
Świetne do dekoracji deserów :)
basiak55 [2019 /9 /18 11 :50:30]
Swietny zarowno do ciasta jak i do kurczaka w sosie slodko-kwasnym.Mozna z niego zrobic rowniez fajny puder do zdobienia np pralinek.Polecam
Wietta89 [2017 /12 /13 13 :4:21]
Bardzo smaczny, zjadam na sucho :)
vinca_minor [2017 /3 /6 14 :38:5]