Acerola, zwana również wiśnią z Barbados, wiedzie prym wśród owoców pod względem zawartości witaminy C.
Jeden owoc aceroli ma tyle witaminy C co kilogram cytryn! Acerola pochodzi z Wysp Karaibskich i Ameryki Środkowej. Przypuszcza się, że Indianie z Wysp Karaibskich przenosili nasiona lub rośliny podczas migracji pomiędzy wyspami i używali acerolę już w czasach prekolumbijskich.
W owocach znajdziemy niemałą ilość prowitaminy A oraz tiaminę (witamina B1), ryboflawinę (witamina B2), niacynę (witamina PP), wapń, fosfor i żelazo.
Owoce aceroli to nieocenione źródło naturalnej, lewoskrętnej witaminy C, która jest wykorzystywana w sokach, suplementach diety najwyższej jakości. Witamina C to także silny antyoksydant, który nawilża i uelastycznia skórę i przeciwdziała jej starzeniu.
Bez konserwantów. Zawiera naturalnie występujące cukry.
Proponowany sposób podania: 2x dziennie po 25 ml pół godziny przed posiłkiem.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
wartość energetyczna: 96 kJ / 23 kcal
białko: 0 g
węglowodany: 4,8 g
tłuszcze: 0,3 g
Skład: sok z owoców aceroli
Przed użyciem wstrząsnąć. Osad jest zjawiskiem naturalnym. Sok może się nieznacznie różnić kolorem i smakiem w zależności od partii. Po otwarciu spożyć w ciągu 21 dni, przechowywać w lodówce.
Pojemność netto: 500 ml
Opakowanie: szklana butelka
Kraj pochodzenia: Polska
Termin trwałości: minimum 6 miesięcy od daty zakupu

Najwyższa jakość

Produkt w 100% naturalny

Produkt wegański

Produkt wegetariański
Opinie o :
Sok z aceroli (pojemność: 500 ml) - EkaMedica
Polecam.
malgosia-viola [2018 /11 /24 22 :45:26]