Owoce derenia zawierają duże ilości witaminy C (około 200mg/100g masy), P oraz A, makro- i mikroelementy (głównie związki żelaza), flawonoidy, kwasy organiczne, antyoksydanty, biostymulatory, pektyny, garbniki, cukry (około 10–13%) oraz inne cenne substancje mineralne.
Owoce derenia jadalnego są doskonałym surowcem którego zastosowanie według przekazów ludowych cenione było od setek lat.
Owoce derenia wspomagają przemianę materii. Ma to dobroczynny wpływ na funkcjonowanie organizmu, przywracając zachwianą równowagę.
Proponowany sposób podania: 2x dziennie po 25 ml pół godziny przed posiłkiem.
Bez konserwantów. Zawiera naturalnie występujące cukry.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
wartość energetyczna: 216 kJ / 52 kcal
białko: 0,3 g
węglowodany: 12 g
tłuszcze: 0 g
Skład: sok z owoców derenia wytworzony ze świeżego puree z owoców derenia.
Przed użyciem wstrząsnąć. Osad jest zjawiskiem naturalnym. Sok może się nieznacznie różnić kolorem i smakiem w zależności od partii. Po otwarciu spożyć w ciągu 21 dni, przechowywać w lodówce.
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
Ostatnie opinie o produktach
Forma metalowa do pieczenia RR, kwadratowa z pokrywą - 03-3129 - Wilton
polecam serdecznie
Julia10
Forma z kutego aluminium do ciasta „Wieniec adwentowy” - Nordic Ware
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
KKrzysiek
Pastylki czekoladowe z białej czekolady W2 (28% kakao), 400 g - Callebaut
Doskonała
KKrzysiek
Kratka do studzenia ciast i ciasteczek (25 x 40 cm) - Wilton - poleca Pani Dorota z mojewypieki.com!
Bardzo przydatna
KKrzysiek