Japońskie słowo „ramen” pochodzi od chińskiego „lāmiàn”, oznacza rodzaj makaronu sporządzonego z mąki pszennej.
Niezwykle popularny z Azji, stanowi on główny składnik dodawany do japońskiej zupy Ramen.
Znakomity także jako dodatek do bulionów i zup, potraw mięsnych i jarskich.
Dla wszystkich wielbicieli makaronów delikatnych i cienkich jak nitka.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
wartość energetyczna: 1349 kJ / 318 kcal
tłuszcz: 1,6 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
węglowodany: 64 g, w tym cukry 0,5 g
białko: 10 g
sól: 1,0 g
Skład: mąka pszenna 90%, woda, sól
Waga netto: 300 g
Przechowywać w suchym miejscu.
Kraj pochodzenia: Chiny
Termin przydatności do spożycia: minimum 6 miesięcy od daty zakupu
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
Ostatnie opinie o produktach
Forma metalowa do pieczenia RR, kwadratowa z pokrywą - 03-3129 - Wilton
polecam serdecznie
Julia10
Forma z kutego aluminium do ciasta „Wieniec adwentowy” - Nordic Ware
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
KKrzysiek
Pastylki czekoladowe z białej czekolady W2 (28% kakao), 400 g - Callebaut
Doskonała
KKrzysiek
Kratka do studzenia ciast i ciasteczek (25 x 40 cm) - Wilton - poleca Pani Dorota z mojewypieki.com!
Bardzo przydatna
KKrzysiek