Mąka z quinoi podobnie jak ziarno zawiera dużo białka bez obecności glutenu, co czyni to zboże szczególnie popularnym wśród osób na diecie bezglutenowej i wegetarian.
Ma delikatny smak, dlatego z powodzeniem zastąpi w kuchni tradycyjną mąkę pszenną.
Użyj mąki z quinoa zamiast zwykłej do pysznych pancakes! Będzie nie tylko smacznie, ale także zdrowo!
Nie tolerujesz glutenu? Nic się nie martw! Mąką z quinoa idealnie nada się do domowych wypieków, ciast, czy makaronów. Dodaj łyżkę mąki z quinoa do zupy lub sosu, a w szybki i zdrowy sposób je zagęścisz.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
wartość energetyczna 523 kJ /124 kcal
tłuszcz: 2 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
węglowodany: 21 g, w tym cukry 0 g
białko: 4 g
sól: 0,01 g
Waga netto: 200 g
Skład: mąka z białej komosy ryżowej
Przechowywać w suchym miejscu.
Kraj pochodzenia: Peru
Termin przydatności do spożycia:

Najwyższa jakość

Produkt wegański

Produkt wegetariański
Opinie o :
Mąka z quinoi (200 g) - Casa del Sur
Polecam zarówno produkt, jak i markę - nigdy się na niej nie zawiodłam.
ankaanka [2016 /8 /24 13 :18:53]