KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Patelnia indukcyjna (średnica: 32 cm) Positano - Ballarini

29900

w tym 23% vat

- +

Wysyłka: 48 godzin

Marka: Ballarini

Seria: Positano

Nr produktu: 16261

Nr kat: PSOL0.32

Opis produktu
Seria patelni Positano to połączenie niezwykłej trwałości i niebanalnego wyglądu.

Charakteryzują się trójwarstwową, odporną na ścieranie i uszkodzenia powłoką Keravis oraz dnem wykonanym z aluminium i stali nierdzewnej. Podwójne, wzmocnione dno sprawia, że patelnie Positano idealnie nadają się do stosowania na kuchence indukcyjnej. Możemy ich używać również we wszystkich innych rodzajach kuchni – ceramicznych, gazowych, elektrycznych czy halogenowych. Cechy, które w sobie łączy linia patelni Positano to elegancja, prostota i solidność.

Powierzchnia patelni linii Positano składa się z trzech warstw, a warstwa wierzchnia wzmacniana jest cząsteczkami ceramicznymi. Powłoka ta należy do kategorii non-stick – oznacza to, że potrawy nie przywierają do niej nawet, jeśli są smażone bez tłuszczu.
Powłoka non-stick Keravis charakteryzuje się
- dużą odpornością na zarysowania oraz uszkodzenia mechaniczne
- wysokim stopniem nieprzywieralności potraw
- możliwością smażenia bez dodatku tłuszczu – zdrowe gotowanie
- odpornością na niszczące działanie zmywarki
- łatwością ręcznego czyszczenia powierzchni patelni
- patelnia nie zawiera PFOA, związków niklu ani metali ciężkich

Dno patelni jest wykonane z wysokiej jakości aluminium oraz stali nierdzewnej. Dwuwarstwowość dna zapewnia doskonałą dystrybucję ciepła, a jego grubość pozwala zmagazynować temperaturę w naczyniu. Dno w patelniach z serii Positano ma 4,5 mm grubości.

Uchwyt jest ergonomiczny, nie nagrzewa się podczas smażenia, posiada otwór, dzięki czemu można go zawiesić na haczykach kuchennych. Łączenie uchwytu z patelnią wzmocnione jest za pomocą stali nierdzewnej.

Można myć w zmywarce.

Materiał: aluminium, stal nierdzewna

Średnica: 32 cm

Nadaje się do używania na kuchenkach: indukcyjnych, gazowych, ceramicznych, elektrycznych i halogenowych.

Gwarancja: 5 lat

Kraj pochodzenia: Włochy

Wskazówki użytkowania patelni:
1. Przed pierwszym użyciem naczynie należy starannie umyć pod bieżąca woda używając ogólnie dostępnych środków do tego przeznaczonych, następnie dokładnie spłukać i wytrzeć do sucha.
2. Na papierowy ręcznik lub miękką szmatkę nanieść trochę oliwy spożywczej i natrzeć nią wewnętrzną powierzchnie. Pozostawić do wyschnięcia. Zaleca się powtarzanie tego procesu raz na jakiś czas celem wydłużenia żywotności powierzchni.
3. Przy użytkowaniu w piekarnikach nie ustawiać temperatury większej niż 160 stopni Celsjusza aby nie stopić uchwytów – dotyczy naczyń z uchwytami z tworzywa sztucznego.
4. Mycie w zmywarkach – tylko i wyłącznie w niskich temperaturach na specjalnie do tego zdefiniowanych programach mycia. Generalnie nie zaleca się mycia w zmywarkach.
5. Naczynia myć tylko i wyłącznie po ich pełnym wystudzeniu. Nie wolno zalewać ich zimna woda kiedy powierzchnia jest rozgrzana.
6. W produktach wyposażonych w wskaźnik Thermopoint ciemno zielony kolor wskazuje temperaturę pełnego wychłodzenia.
7. Nie pozostawiać naczyń na rozgrzanej powierzchni bez produktów w środku.
8. Nie kroić potraw w naczyniach, nie uderzać ostrymi częściami w ich powłokę, nie rysować.
9. Używać tylko i wyłącznie miękkich lub drewnianych narzędzi specjalnie do tego przystosowanych.
10. Przy składowaniu, uważać ażeby powierzchnie patelni lub innych naczyń nie miały ze sobą styczności – częsty powód zarysowań. Zaleca się stosowanie odpowiednich przekładek specjalnie do tego przeznaczonych.
11. Odbarwienia pojawiające się na powierzchniach po pewnym okresie użytkowania są normalnym objawem i nie stanowią podstaw do reklamacji.

Łatwe mycieŁatwe mycie
Najwyższa jakośćNajwyższa jakość

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka