KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Patelnia indukcyjna (średnica: 20 cm) Positano - Ballarini

19999

w tym 23% vat

Produkt wyprzedany.

Marka: Ballarini

Seria: Positano

Nr produktu: 16257

Nr kat: PSOL0.20

Opis produktu


Ten produkt został już wyprzedany i nie będzie w najbliższym czasie dostępny. Ale są tysiące innych, atrakcyjnych produktów.

Mamy dla Ciebie miły upominek - 5% rabatu na wszystko, co nie jest aktualnie w promocji :)

Twój bon: X1A64Y03

Aby skorzystać z bonu i otrzymać rabat 5% na wszystkie produkty,
które nie są objęte promocją i wyprzedażą oraz darmową dostawą:
- włóż wybrane produkty do koszyka,
- podczas składania zamówienia w odpowiednie pole wpisz bon (zwróć uwagę na wielkość liter),
- wszystkie ceny produktów nieobjętych promocją zostaną obniżone o 5%,
- wypełnij do końca formularz,
- i... czekaj na swoją paczkę :)

Życzymy udanych zakupów. W przypadku pytań zapraszamy do kontaktu telefonicznego lub e-mail - szczegóły na stronie kontakt.

Seria patelni Positano to połączenie niezwykłej trwałości i niebanalnego wyglądu.

Charakteryzują się trójwarstwową, odporną na ścieranie i uszkodzenia powłoką Keravis oraz dnem wykonanym z aluminium i stali nierdzewnej. Podwójne, wzmocnione dno sprawia, że patelnie Positano idealnie nadają się do stosowania na kuchence indukcyjnej. Możemy ich używać również we wszystkich innych rodzajach kuchni – ceramicznych, gazowych, elektrycznych czy halogenowych. Cechy, które w sobie łączy linia patelni Positano to elegancja, prostota i solidność.

Powierzchnia patelni linii Positano składa się z trzech warstw, a warstwa wierzchnia wzmacniana jest cząsteczkami ceramicznymi. Powłoka ta należy do kategorii non-stick – oznacza to, że potrawy nie przywierają do niej nawet, jeśli są smażone bez tłuszczu.
Powłoka non-stick Keravis charakteryzuje się
- dużą odpornością na zarysowania oraz uszkodzenia mechaniczne
- wysokim stopniem nieprzywieralności potraw
- możliwością smażenia bez dodatku tłuszczu – zdrowe gotowanie
- odpornością na niszczące działanie zmywarki
- łatwością ręcznego czyszczenia powierzchni patelni
- patelnia nie zawiera PFOA, związków niklu ani metali ciężkich

Dno patelni jest wykonane z wysokiej jakości aluminium oraz stali nierdzewnej. Dwuwarstwowość dna zapewnia doskonałą dystrybucję ciepła, a jego grubość pozwala zmagazynować temperaturę w naczyniu. Dno w patelniach z serii Positano ma 4,5 mm grubości.

Uchwyt jest ergonomiczny, nie nagrzewa się podczas smażenia, posiada otwór, dzięki czemu można go zawiesić na haczykach kuchennych. Łączenie uchwytu z patelnią wzmocnione jest za pomocą stali nierdzewnej.

Można myć w zmywarce.

Materiał: aluminium, stal nierdzewna

Średnica: 20 cm

Grubość dna: 4,5 mm

Nadaje się do używania na kuchenkach: indukcyjnych, gazowych, ceramicznych, elektrycznych i halogenowych.

Gwarancja: 5 lat

Kraj pochodzenia: Włochy

Wskazówki użytkowania patelni:
1. Przed pierwszym użyciem naczynie należy starannie umyć pod bieżąca woda używając ogólnie dostępnych środków do tego przeznaczonych, następnie dokładnie spłukać i wytrzeć do sucha.
2. Na papierowy ręcznik lub miękką szmatkę nanieść trochę oliwy spożywczej i natrzeć nią wewnętrzną powierzchnie. Pozostawić do wyschnięcia. Zaleca się powtarzanie tego procesu raz na jakiś czas celem wydłużenia żywotności powierzchni.
3. Przy użytkowaniu w piekarnikach nie ustawiać temperatury większej niż 160 stopni Celsjusza aby nie stopić uchwytów – dotyczy naczyń z uchwytami z tworzywa sztucznego.
4. Mycie w zmywarkach – tylko i wyłącznie w niskich temperaturach na specjalnie do tego zdefiniowanych programach mycia. Generalnie nie zaleca się mycia w zmywarkach.
5. Naczynia myć tylko i wyłącznie po ich pełnym wystudzeniu. Nie wolno zalewać ich zimna woda kiedy powierzchnia jest rozgrzana.
6. W produktach wyposażonych w wskaźnik Thermopoint ciemno zielony kolor wskazuje temperaturę pełnego wychłodzenia.
7. Nie pozostawiać naczyń na rozgrzanej powierzchni bez produktów w środku.
8. Nie kroić potraw w naczyniach, nie uderzać ostrymi częściami w ich powłokę, nie rysować.
9. Używać tylko i wyłącznie miękkich lub drewnianych narzędzi specjalnie do tego przystosowanych.
10. Przy składowaniu, uważać ażeby powierzchnie patelni lub innych naczyń nie miały ze sobą styczności – częsty powód zarysowań. Zaleca się stosowanie odpowiednich przekładek specjalnie do tego przeznaczonych.
11. Odbarwienia pojawiające się na powierzchniach po pewnym okresie użytkowania są normalnym objawem i nie stanowią podstaw do reklamacji.

Łatwe mycieŁatwe mycie
Najwyższa jakośćNajwyższa jakość
Nieprzywierająca powłokaNieprzywierająca powłoka

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka