KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Wałek drewniany do ravioli (długość: 60 cm) - Eppicotispai

5999

w tym 23% vat

Produkt wyprzedany.

Marka: Eppicotispai

Nr produktu: 15886

Nr kat: 86/60/40

Opis produktu


Ten produkt został już wyprzedany i nie będzie w najbliższym czasie dostępny. Ale są tysiące innych, atrakcyjnych produktów.

Mamy dla Ciebie miły upominek - 5% rabatu na wszystko, co nie jest aktualnie w promocji :)

Twój bon: X1A64Y03

Aby skorzystać z bonu i otrzymać rabat 5% na wszystkie produkty,
które nie są objęte promocją i wyprzedażą oraz darmową dostawą:
- włóż wybrane produkty do koszyka,
- podczas składania zamówienia w odpowiednie pole wpisz bon (zwróć uwagę na wielkość liter),
- wszystkie ceny produktów nieobjętych promocją zostaną obniżone o 5%,
- wypełnij do końca formularz,
- i... czekaj na swoją paczkę :)

Życzymy udanych zakupów. W przypadku pytań zapraszamy do kontaktu telefonicznego lub e-mail - szczegóły na stronie kontakt.

Specjalny drewniany wałek do domowego przygotowania ravioli.

Wykonany z drewna brzozowego wysokiej jakości. Wygodny do używania, dzięki ergonomicznym zakończeniom ułatwiającym wałkowanie ciasta. Doskonale rozwałkowuje ciasto makaronowe na ravioli. Jednorazowo za pomocą wałka można przygotować 44 ravioli o wymiarach 4,2 x 4,4 cm. Możesz go także użyć do przygotowania ciasteczek lub pierników z ciasta kruchego.

Sposób użycia:
1. przygotuj ciasto makaronowe według przepisu i podziel je na 2 części
2. rozwałkuj ciasto na 2 płaty równej grubości zwykłym wałkiem.
3. użyj wałka do ravioli na pierwszym płacie ciasta, który zaznaczy kwadraty do wycięcia ravioli
4. wypełnij otrzymane kawałki ravioli nadzieniem
5. ciasto pomiędzy nadzieniem posmaruj delikatnie wodą, przykryj drugim płatem ciasta, dociśnij przy pomocy wałka do ravioli, a później ręcznie palcami, żeby je dobrze posklejać
6. użyj wykrawaczki lub noża, żeby wyciąć pojedyncze ravioli
7. wrzuć do gorącej osolonej wody i gotuj 2 minuty od momentu wypłynięcia

Zalecane mycie ręczne i wysuszenie po umyciu. Zalecana okresowa konserwacja: przed pierwszym użyciem należy natrzeć narzędzie oliwą z oliwek lub olejem rzepakowym i umyć w gorącej wodzie. Po tej czynności pozostawić do całkowitego wyschnięcia. Gdy wałek będzie już suchy, czynność powtórzyć. Resztki ciasta z wałka najlepiej usunąć wcierając dłonią w wałek sól.

Materiał: drewno brzozowe

Długość całkowita: 60 cm
Długość powierzchni roboczej (wałkującej): 45 cm
Średnica: 5,5 cm

Kraj pochodzenia: Włochy

Eppicotispai to włoska firma zajmująca się między innymi produkcją akcesoriów do domowej produkcji makaronu.
Świeży makaron zrobiony własnoręcznie w domu smakuje najlepiej i wie o tym każdy. Wbrew pozorom samodzielny wybór makaronu wcale nie jest trudny, a efekty zaskoczą rodzinę i znajomych. Wystarczy poza odpowiednim sprzętem, mieć troszkę czasu, chęci, dobry przepis na ciasto i sukces murowany.
Najwyższa jakośćNajwyższa jakość

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka