Wykonany z drewna brzozowego wysokiej jakości. Wygodny do używania, dzięki ergonomicznym zakończeniom ułatwiającym wałkowanie ciasta. Doskonale rozwałkowuje różne rodzaje ciast.
Zalecane mycie ręczne i wysuszenie po umyciu. Zalecana okresowa konserwacja: przed pierwszym użyciem należy natrzeć narzędzie oliwą z oliwek lub olejem rzepakowym i umyć w gorącej wodzie. Po tej czynności pozostawić do całkowitego wyschnięcia. Gdy wałek będzie już suchy, czynność powtórzyć. Resztki ciasta z wałka najlepiej usunąć wcierając dłonią w wałek sól.
Materiał: drewno brzozowe
Długość całkowita: 50 cm
Długość powierzchni roboczej (wałkującej): 38 cm
Średnica: 4,5 cm
Kraj pochodzenia: Włochy
Eppicotispai to włoska firma zajmująca się między innymi produkcją akcesoriów do domowej produkcji makaronu.
Świeży makaron zrobiony własnoręcznie w domu smakuje najlepiej i wie o tym każdy. Wbrew pozorom samodzielny wybór makaronu wcale nie jest trudny, a efekty zaskoczą rodzinę i znajomych. Wystarczy poza odpowiednim sprzętem, mieć troszkę czasu, chęci, dobry przepis na ciasto i sukces murowany.
Opinie o :
Wałek drewniany (długość: 50 cm) - Eppicotispai
Kupiłam jakiś czas temu, wygodny, trzeba się jednak przestawić z tradycyjnego wałka- inny chwyt. Polecam.
dorchowska@wp.pl [2015 /8 /17 7 :58:24]