Odporny na wysoką temperaturę tradycyjny french press z eleganckim uchwytem wykonanym z drewna oliwnego.
Eleganckie, a zarazem bardzo praktyczne urządzenie, które pozwoli zaparzyć zarówno Twoją ulubioną kawę jak i herbatę.
Cafe Press może służyć również do spieniania mleka do capuccino czy latte.
Jak to zrobić? Najważniejsze jest podgrzane mleko (ale nie ugotowane, powinno mieć temperaturę około 60-65 stopni, wtedy będzie najsłodsze i łatwe do spienienia). Po przelaniu mleka do cafe press, ubijaj tłokiem mleko około minuty dość energicznie. Wyciągnij tłok i pomieszaj, lekko uderz dzbankiem o stół tak aby nie rozwarstwić mleka i piany, następnie przelej mleko do filiżanki z wcześniej przygotowaną kawą i ciesz się smakiem pysznego cappuccino w domowym zaciszu!
Pojemność: 600 ml
Wymiary:
- szerokość: 9,5 cm
- głębokość: 13,3 cm
- wysokość: 18,6 cm
Huta szkła Hario działa nieprzerwanie od 1921 roku. Od samego początku marka budowana była z poszanowaniem dla tego co istnieje wokół. Stąd od zawsze tak istotne znaczenie dla działalności huty miało jej otoczenie, a wraz z nim rola i waga środowiska naturalnego.
Produkty Hario wytwarzane są z zachowaniem najwyższych standardów, z dbałością o funkcjonalność wspartą najnowocześniejszą myślą konstrukcyjną. Dzięki temu otrzymujemy wyroby, których klasa, estetyka i ergonomia doprowadzone są do perfekcji. Jakość i doświadczenie poparte wieloletnią praktyką i rzemieślniczym kunsztem doskonalonym od niemal stu lat czynią z wyrobów Hario towary, które zaspokoją oczekiwania najbardziej wymagających klientów.

Najwyższa jakość
Ostatnie opinie o produktach
Forma silikonowa do muffinów (6 gniazd) - Mastrad
Jak wszystkie produkty tej firmy, forma sprawdza się doskonale. Wzmocnienie uchwytów zdecydowanie ułatwi przenoszenie, a muffinki wyskakują bez najmniejszych problemów.
Milkaice
Młynek do sera i innych produktów Molino, biały - Moha
Młynek sprawdza się idealnie. Prosty w obsłudze, łatwy w utrzymaniu czystości, bardzo praktyczny.
Milkaice
Rant do pieczenia ciast i tortów z podziałką (średnica: 14 - 20, wysokość 12 cm) - DorosioweRanty
Solidny rant, dobrze widoczna podziałka sprawia, że przygotowanie biszkoptu idzie o wiele szybciej. Łatwo się myje.
mistyks3
Blacha metalowa do pieczenia, podkład pod ranty (25 x 25 cm) - DorosioweRanty
Blacha okazała się bardzo przydatna. Piekę na nim biszkopty w rancie, służy mi również do przenoszenia ciast z blach na paterę, a jak potrzeba jest też podkładką na ozdoby z masy cukrowej.
mistyks3