'Mleko' migdałowe to napój szczególnie lubiany przez osoby na diecie wegańskiej oraz przez tych, którzy cierpią na nietolerancję laktozy. 100% roślinny, bezglutenowy, bogaty w witaminy i sole mineralne, w tym wapń, witaminę B12, B3 i żelazo.
Produkowany jest z brązowego ryżu. W porównaniu z mlekiem krowim, zawiera więcej węglowodanów, ale nie zawiera znaczących ilości wapnia i białka. Nie zawiera również glutenu, cholesterolu oraz laktozy.
Vitariz to innowacyjna gama dietetycznych produktów ryżowych marki Alinor, która oferuje bogactwo właściwości odżywczych i wyjątkowy smak. Produkty Vitariz produkowane są w 100% ze składników roślinnych i posiadają certyfikat rolnictwa ekologicznego. Po otwarciu przechowywać w lodówce do 3-4 dni. Przed użyciem wstrząsnąć.
Wartość odżywcza w 100 ml produktu:
- wartość energetyczna 267 kJ / 63 kcal
- tłuszcz 2 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
- węglowodany 10,5 g, w tym cukry 8 g
- błonnik 0,5 g
- białko 0,6 g
- sól 0,1 g
Skład: woda, ryż* (14%), pasta
migdałowa* (1,2%), olej słonecznikowy*, sól morska, naturalny aromat
migdałowy
* - z upraw ekologicznych
Pojemność netto: 1 litr
Opakowanie: karton Tetra Pack
Kraj pochodzenia: Włochy
Trwałość: zawsze minimum 6 miesięcy od daty zakupu

Bez sztucznych dodatków

Najwyższa jakość

Produkt ekologiczny

Produkt w 100% naturalny

Produkt wegański
Opinie o :
Napój "mleko" ryżowo - migdałowe BIO (1 litr) - Vitariz
Od razu napiszę, co z tym robię najczęściej. Do blendera wrzucam: 1 banan, 1, awokado, 4 łyżki jogurtu greckiego, dobrej jakości miód prawdziwy, płynny (ok. 2 łyżek), pół szklanki mleka migdałowego. Wszystko miksuję pół minuty i włala przepyszny jogurt. Jeśli dodasz więcej mleka będziesz miał przepyszny, pożywny koktajl. Polecam wypróbować. Aha, jeszcze jedno, to mleko długo (tzn. kilka dni) utrzymuje świeżość po otwarciu. Oczywiście przechowuję w lodówce.
Hoinka [2015 /1 /9 16 :23:41]