Mak biały to wschodnia odmiana znanego maku niebieskiego. Jest nieco słodszy, o bardziej delikatnym smaku. Wyroby cukiernicze z białym makiem zyskują na szlachetności, również dzięki jasnemu kolorowi ziaren.
Ziarna białego maku są nieco drobniejsze. Nie potrzebują długiego moczenia, wystarczy 15-60 minut by mak był gotowy do przekręcenia.
Niezastąpiony element rogali marcińskich - tradycyjnych poznańskich przysmaków z okazji dnia św. Marcina, a także wielu wigilijnych potraw i ciast.
Świetna alternatywa dla osób, które nie lubią maku niebieskiego. Biały jest mniej intensywny, o dużo łagodniejszym smaku.
Skład: 100% nasiona białego maku
Waga netto: 250 g
Kraj pochodzenia: Turcja
Trwałość: zawsze minimum 7 miesięcy od daty zakupu
Opinie o :
Mak biały, duże opakowanie (250 g) - Rekord
Świeży, smaczny, rogale wyszły jak marzenie :)
MalyPigmey
[2018
/10
/17 11
:2:32]
Mak bardzo dobrej jakości .
Król
[2018
/5
/4 13
:0:38]
Super jakość, świeżutki, z długą datą ważności. Polecam
MoniG
[2018
/3
/9 18
:46:27]
Świetny!
tanera
[2017
/11
/28 10
:43:19]
W rogalach spisał się idealnie. Jak nie przepadam za czarnym makiem to ten biały zjadłam. Polecam!
melania97
[2016
/12
/13 20
:58:49]
Przyprawy z Manufaktury Smaku polecam każdemu! To jedna z niewielu firm, które produkują przyprawy o naturalnym składzie, co bardzo cenię.
Biały mak jest najwyższej jakości, niezastąpiony w porze jesienno-zimowej, kiedy mamy ochotę na treściwe, bogate wypieki i nadzienia, będące jednocześnie zastrzykiem energii na cały dzień. Biały mak polecam więc łączyć z orzechami laskowymi lub włoskimi. Niezastąpiony oczywiście jako główny składnik nadzienia Rogali Marcińskich, ale nie tylko.
Ja bardzo lubię biały mak za łagodny smak, delikatniejszy od maku niebieskiego. Spróbujcie wykonać blaty makowe do tortu z białym makiem - efekt super!
I pamiętajcie, że ogranicza Nas jedynie wyobraźnia :) Polecam gorąco :)
Joann
[2016
/5
/21 18
:34:49]
Na rogale niezastąpiony
KKrzysiek
[2016
/3
/21 7
:43:45]
Unikatowy biały mak tylko z Manufaktury! Polecam do rogali i nie tylko:-)
Tej jeszcze moja Żonka nie posiadała, ale otrzyma ją w prezencie przed świętami (na Mikołaja) bym mógł zakosztować wybornego wypieku w świetnej formie ;-)
Opinie o :
Mak biały, duże opakowanie (250 g) - Rekord
Świeży, smaczny, rogale wyszły jak marzenie :)
MalyPigmey [2018 /10 /17 11 :2:32]
Mak bardzo dobrej jakości .
Król [2018 /5 /4 13 :0:38]
Super jakość, świeżutki, z długą datą ważności. Polecam
MoniG [2018 /3 /9 18 :46:27]
Świetny!
tanera [2017 /11 /28 10 :43:19]
W rogalach spisał się idealnie. Jak nie przepadam za czarnym makiem to ten biały zjadłam. Polecam!
melania97 [2016 /12 /13 20 :58:49]
Przyprawy z Manufaktury Smaku polecam każdemu! To jedna z niewielu firm, które produkują przyprawy o naturalnym składzie, co bardzo cenię. Biały mak jest najwyższej jakości, niezastąpiony w porze jesienno-zimowej, kiedy mamy ochotę na treściwe, bogate wypieki i nadzienia, będące jednocześnie zastrzykiem energii na cały dzień. Biały mak polecam więc łączyć z orzechami laskowymi lub włoskimi. Niezastąpiony oczywiście jako główny składnik nadzienia Rogali Marcińskich, ale nie tylko. Ja bardzo lubię biały mak za łagodny smak, delikatniejszy od maku niebieskiego. Spróbujcie wykonać blaty makowe do tortu z białym makiem - efekt super! I pamiętajcie, że ogranicza Nas jedynie wyobraźnia :) Polecam gorąco :)
Joann [2016 /5 /21 18 :34:49]
Na rogale niezastąpiony
KKrzysiek [2016 /3 /21 7 :43:45]
Unikatowy biały mak tylko z Manufaktury! Polecam do rogali i nie tylko:-)
banga1979 [2016 /3 /18 22 :32:26]
masa makowa do rogali wyszła przepyszna !
szarosinokoperkowa [2016 /1 /25 21 :54:18]
Idealny do rogali:)
psycholoszka [2015 /11 /21 20 :0:32]