KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Mak biały, duże opakowanie (250 g) - Rekord

799

w tym 5% vat

Produkt chwilowo niedostępny.

Nr produktu: 14156

Opis produktu
Mak biały to wschodnia odmiana znanego maku niebieskiego. Jest nieco słodszy, o bardziej delikatnym smaku. Wyroby cukiernicze z białym makiem zyskują na szlachetności, również dzięki jasnemu kolorowi ziaren.

Ziarna białego maku są nieco drobniejsze. Nie potrzebują długiego moczenia, wystarczy 15-60 minut by mak był gotowy do przekręcenia.

Niezastąpiony element rogali marcińskich - tradycyjnych poznańskich przysmaków z okazji dnia św. Marcina, a także wielu wigilijnych potraw i ciast.

Świetna alternatywa dla osób, które nie lubią maku niebieskiego. Biały jest mniej intensywny, o dużo łagodniejszym smaku.

Skład: 100% nasiona białego maku

Waga netto: 250 g

Kraj pochodzenia: Turcja

Trwałość: zawsze minimum 7 miesięcy od daty zakupu
Bez sztucznych dodatkówBez sztucznych dodatków
Najwyższa jakośćNajwyższa jakość
Produkt nie zawiera soliProdukt nie zawiera soli
Produkt w 100% naturalnyProdukt w 100% naturalny
Produkt wegańskiProdukt wegański

Opinie o :
Mak biały, duże opakowanie (250 g) - Rekord

Świeży, smaczny, rogale wyszły jak marzenie :)

MalyPigmey [2018 /10 /17 11 :2:32]

Mak bardzo dobrej jakości .

Król [2018 /5 /4 13 :0:38]

Super jakość, świeżutki, z długą datą ważności. Polecam

MoniG [2018 /3 /9 18 :46:27]

Świetny!

tanera [2017 /11 /28 10 :43:19]

W rogalach spisał się idealnie. Jak nie przepadam za czarnym makiem to ten biały zjadłam. Polecam!

melania97 [2016 /12 /13 20 :58:49]

Przyprawy z Manufaktury Smaku polecam każdemu! To jedna z niewielu firm, które produkują przyprawy o naturalnym składzie, co bardzo cenię. Biały mak jest najwyższej jakości, niezastąpiony w porze jesienno-zimowej, kiedy mamy ochotę na treściwe, bogate wypieki i nadzienia, będące jednocześnie zastrzykiem energii na cały dzień. Biały mak polecam więc łączyć z orzechami laskowymi lub włoskimi. Niezastąpiony oczywiście jako główny składnik nadzienia Rogali Marcińskich, ale nie tylko. Ja bardzo lubię biały mak za łagodny smak, delikatniejszy od maku niebieskiego. Spróbujcie wykonać blaty makowe do tortu z białym makiem - efekt super! I pamiętajcie, że ogranicza Nas jedynie wyobraźnia :) Polecam gorąco :)

Joann [2016 /5 /21 18 :34:49]

Na rogale niezastąpiony

KKrzysiek [2016 /3 /21 7 :43:45]

Unikatowy biały mak tylko z Manufaktury! Polecam do rogali i nie tylko:-)

banga1979 [2016 /3 /18 22 :32:26]

masa makowa do rogali wyszła przepyszna !

szarosinokoperkowa [2016 /1 /25 21 :54:18]

Idealny do rogali:)

psycholoszka [2015 /11 /21 20 :0:32]

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka