Mango to pyszny owoc, który świetnie gasi pragnienie, a jego bogaty, bardzo egzotyczny smak, nadaje się zarówno do deserów i słodkości, jak i do dań wytrawnych. Idealny do kuchni azjatyckiej, w której jest jednym z najważniejszych składników.
Niestety, kupno świeżego mango w dobrej jakości, to nie taka prosta sprawa. Na szczęście świetnie zastąpi go przecier, przygotowany z dojrzałych owoców. Jest on jedwabiście gładki, słodki, bardzo smaczny. Używaj go do sosów, deserów, do polania lodów. Jest pyszny w popularnym napoju chłodzącym mango lassi.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna: 339 kJ / 108 kcal
- białko: 0,6 g
- węglowodany: 23 g, w tym cukier 20 g
- tłuszcz: 0 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
- błonnik: 0 g
- sól: śladowa ilość
Skład: mango Kesar 90%, cukier 8%, kwasek cytrynowy
Waga netto: 850 g
Opakowanie: metalowa puszka
Kraj pochodzenia: Indie
Termin przydatności do spożycia: zawsze co najmniej 1 rok od daty sprzedaży.
Opakowanie: puszka metalowa
Bez sztucznych dodatków
Najwyższa jakość
Produkt nie zawiera soli
Produkt wegański
Produkt wegetariański
Opinie o :
Przecier z mango Kesar - pulpa duża puszka (850 g ) - KTC
Polecam
Kaszanka5098 [2021 /5 /16 22 :7:35]
świetny produkt, szkoda tylko że w tak dużym opakowaniu....
Camilla_79 [2017 /6 /2 21 :4:8]
Pyszny - polecam.
kolina3 [2016 /12 /17 12 :59:45]
Zrobiłam deser z mango :) dla mnie ciut ciężkie w smaku ale rodzince smakowało . Ubiłam śmietanke dodałam mango i zestaliłam żelatyną .
anodla [2016 /11 /1 21 :45:57]
Przecier bardzo dobry, ale wolałabym w mniejszych opakowaniach.
nelkako [2016 /9 /28 0 :10:20]
Polecam.
betka [2016 /8 /8 20 :27:40]
Najlepsza pulpa w bardzo dobrej cenie.
gzs32648 [2016 /8 /4 8 :19:54]
Bardzo przydatny przecier - do indyjskich deserów z ryżem i do mango lassi. Sądziłam jednak, że będzie gęstszy. W cenie promocyjnej - warto.
agiaxis [2016 /7 /8 14 :1:15]
Tak taniej pulpy nigdzie nie znajdziecie :)
vinca_minor [2016 /1 /23 15 :37:10]
I jeszcze idealna do koktajli owocowo- warzywnych. :)
vinca_minor [2016 /1 /23 15 :9:45]