Przydatne informacje: Opakowanie z zamknięciem strunowym. Po otworzeniu produktu można go zamykać i otwierać wielokrotnie bez obawy przed jego zepsuciem lub utratą smaku i aromatu.
Czekoladowe pastylki to oryginalny smak czekolady, wyjątkowo gładka struktura i niespotykany kolor. Idealna baza do produkcji domowych czekoladek i trufli, a także polew lub lizaków.
Pastylki wystarczy stopić w kuchence mikrofalowej lub kąpieli wodnej, aby były gotowe do użycia. Po wlaniu masy do foremek należy delikatnie stuknąć nimi o blat w celu pozbycia się pęcherzyków powietrza.
Precyzyjne wzory lub napisy łatwiej będzie stworzyć przy użyciu rękawa cukierniczego.
Uwaga: masę można topić wielokrotnie, nie wymaga przechowywania w lodówce.
Topienie w kuchence mikrofalowej: w pojemniku przeznaczonym do kuchenki mikrofalowej podgrzewać zawartość opakowania przez 1 min. na 50% mocy lub na ustawieniu rozmrażania. Dokładnie wymieszać i powtarzać czynności w interwałach 30 sekundowych aż do uzyskania całkowicie rozpuszczonej i jednolitej masy.
Topienie w kąpieli wodnej: Napełnić garnek wodą poniżej poziomu dna górnego naczynia. Doprowadzić do wrzenia i zdjąć z ognia. Wysypać pastylki do górnego naczynia i mieszać bez przerwy aż do całkowitego rozpuszczenia. Unikać napowietrzenia masy.
Masa może utracić konsystencję w przypadku przegrzania lub dodania płynu. W takim wypadku należy dodać 2 łyżeczki białego tłuszczu roślinnego typu "Planta" na każde opakowanie (397 g).
Waga netto: 340 g
Skład: cukier, częściowo uwodorniony olej palmowy, serwatka w proszku, pełne mleko w proszku, odtłuszczone mleko w proszku, lecytyna, sól, sztuczny aromat waniliowy
Termin przydatności do spożycia: zawsze co najmniej 6 miesięcy od daty zakupu.
Ostatnie opinie o produktach
Tajska limonka (pojemność 250 ml) - House of Asia
Zarówno do deserów jak i wszelkich napojów.
KKrzysiek
Świeczka na tort „9” złota (4,5cm) - CL
Wszyscy kupują i są braki magazynowe a nikt nie dodał komentarza?? Na żywo ta świeczka wygląda dużo lepiej niż ze zdjęć. Bardzo fajny wyrób
KKrzysiek
Forma do pieczenia dużych muffinów "Jumbo" - 03-3119 - Wilton
Doskonale sprawdzi się do większych pasztecików lub galaretek. Doskonały produkt
KKrzysiek
Ekstrakt waniliowy (60 ml) Madagascar Bourbon - Nielsen Massey
Jak zawsze pierwsza klasa i są to chyba najlepsze ekstrakty ever. Szkoda, że tak drogie i niedostępne pozostałe.
KKrzysiek