Budyń o smaku czekoladowym w proszku to idealna przekąska dla osób nietolerujących glukozy. Opakowanie wystarcza na przygotowanie 4 porcji budyniu po ok. 150 g.
Sposób przygotowania:
1. z 0,5L zimnego mleka odlać pół szklanki, wsypać zawartość opakowania i dobrze rozmieszać. Do reszty mleka dodać dwie łyżki cukru (ok. 40 g) i zagotować.
2. do gotującego się mleka wlać rozprowadzony w mleku proszek, ciągle mieszając gotować jeszcze przez chwilę.
3. do uprzednio wypłukanych zimną wodą salaterek wlać gotowy budyń i pozostawić do stężenia.
Średnia wartość odżywcza w 100 g budyniu w proszku:
- wartość energetyczna: 1459 kJ / 349 kcal
- białko: 2,3 g
- węglowodany: 79,8 g, w tym cukry 0,3 g
- tłuszcz: 1,1 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
- błonnik 2,8 g
- sól: 0,02 g
Skład: skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu 10-12% (9%), aromat
Waga: 46 g
Kraj pochodzenia: Polska
Trwałość: zawsze minimum 4 miesiące od daty zakupu
Ostatnie opinie o produktach
Mleczko kokosowe UHT w kartonie (250 ml) - Real THAI
Uwielbiam potrawy z mleczkiem kokosowym, stąd nieobiektywnie oceniam wysoko. Mleczko to ma dobry skład !
marta-mp17@o2.pl
Mąka pszenna typu 0 Nuvola 1kg - Caputo
Ciasto na pizzę i inne ciasta są przepyszne. Zarówno struktura, jak i smak jest lepszy niż ze "zwykłej" mąki. wydaje się, że ciasto nie nasiąka pod wpływem sosu i innych dodatków.
marta-mp17@o2.pl
Mąka pszenna typu 00 Pasticceria 1 kg Caputo
Nie wyobrażam sobie pizzy domowej bez tej mąki. Wychodzi idealnie chrupiąca.
marta-mp17@o2.pl
Świeczka na tort „3” złota (4,5cm) - CL
Kiedyś kupiona jedna z tej serii i się sprawdziła :-) Dlatego teraz zakup "na zapas". Szkoda iż jedynka niedostępna.... :-(
KKrzysiek