Budyń o smaku czekoladowym w proszku to idealna przekąska dla osób nietolerujących glukozy. Opakowanie wystarcza na przygotowanie 4 porcji budyniu po ok. 150 g.
Sposób przygotowania:
1. z 0,5L zimnego mleka odlać pół szklanki, wsypać zawartość opakowania i dobrze rozmieszać. Do reszty mleka dodać dwie łyżki cukru (ok. 40 g) i zagotować.
2. do gotującego się mleka wlać rozprowadzony w mleku proszek, ciągle mieszając gotować jeszcze przez chwilę.
3. do uprzednio wypłukanych zimną wodą salaterek wlać gotowy budyń i pozostawić do stężenia.
Średnia wartość odżywcza w 100 g budyniu w proszku:
- wartość energetyczna: 1459 kJ / 349 kcal
- białko: 2,3 g
- węglowodany: 79,8 g, w tym cukry 0,3 g
- tłuszcz: 1,1 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
- błonnik 2,8 g
- sól: 0,02 g
Skład: skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu 10-12% (9%), aromat
Waga: 46 g
Kraj pochodzenia: Polska
Trwałość: zawsze minimum 4 miesiące od daty zakupu
Ostatnie opinie o produktach
Truskawka liofilizowana Frupp 15 g - Celiko
Pyszny dodatek do kremów
karmela.nova@gmail.com
Wsporniki plastikowe do tortów wielowarstwowych (4 sztuki) - 05-0-0028 - Wilton
Fajne wsporniki, bardzo wytrzymałe
karmela.nova@gmail.com
Kule czekoladowe 3D, perłowe czarno-złote (5 szt.) - Barbara Decor
przepiekna ozdoba tortu-polecam
Matyldzia2012
Forma silikonowa do muffinów (6 gniazd) - Mastrad
Jak wszystkie produkty tej firmy, forma sprawdza się doskonale. Wzmocnienie uchwytów zdecydowanie ułatwi przenoszenie, a muffinki wyskakują bez najmniejszych problemów.
Milkaice