Balsamico można używać niemalże do wszystkiego: jako dopełnienie do sałatek, mięs i makaronów. Do glazurowania owoców morza, marynat do mięs, jako dodatek grilla lub po prostu z dodatkiem oliwy z oliwek jako dip.
Jest zrobione z najlepszych gatunków winogron takich jak Lambrusco i Trebbiano z regionu Modeny we Włoszech. Sok z winogron jest odparowywany by później trafić do dębowych i wiśniowych beczek. Po odpowiednim czasie zostaje zmieszany z najwyższej jakości wiekowym octem balsamicznym by dać ten sensacyjny smak Balsamico.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna: 1176 kJ / 276 kcal
- białko: 2,2 g
- węglowodany: 67,6 g
- tłuszcz: 0 g
Skład: skoncentrowany moszcz winogronowy, ocet balsamiczny, środek konserwujący (
dwutlenek siarki)
Pojemność: 150 ml
Opakowanie: plastikowa butelka
Kraj pochodzenia: Wielka Brytania
Termin przydatności do spożycia: zawsze co najmniej 1 rok od daty sprzedaży

Najwyższa jakość
Ostatnie opinie o produktach
Forma silikonowa do muffinów (6 gniazd) - Mastrad
Jak wszystkie produkty tej firmy, forma sprawdza się doskonale. Wzmocnienie uchwytów zdecydowanie ułatwi przenoszenie, a muffinki wyskakują bez najmniejszych problemów.
Milkaice
Młynek do sera i innych produktów Molino, biały - Moha
Młynek sprawdza się idealnie. Prosty w obsłudze, łatwy w utrzymaniu czystości, bardzo praktyczny.
Milkaice
Rant do pieczenia ciast i tortów z podziałką (średnica: 14 - 20, wysokość 12 cm) - DorosioweRanty
Solidny rant, dobrze widoczna podziałka sprawia, że przygotowanie biszkoptu idzie o wiele szybciej. Łatwo się myje.
mistyks3
Blacha metalowa do pieczenia, podkład pod ranty (25 x 25 cm) - DorosioweRanty
Blacha okazała się bardzo przydatna. Piekę na nim biszkopty w rancie, służy mi również do przenoszenia ciast z blach na paterę, a jak potrzeba jest też podkładką na ozdoby z masy cukrowej.
mistyks3