Forma Brousse - Ricotta przeznaczona jest do produkcji serów miękkich, nieprasowanych. Idealna do serów typu Ricotta.
Ricotta to bardzo delikatny, smaczny serek o aksamitnej strukturze. Z technologicznego i prawnego punktu widzenia Ricotta nie jest serem, ale produktem pochodnym z serwatki uzyskanej po produkcji serów. Produkcja Ricotty polega na wytrąceniu białek z ogrzanej i dokwaszonej serwatki z serów podpuszczkowych.
Forma została wyprodukowana z plastiku, który można wyparzać i myć w zmywarce. Użyty plastik ma właściwości nieprzywierające, nie przyjmuje zapachów ani kolorów, więc bardzo łatwo się myje.
Forma jest używana w dużych zakładach serowarskich - jest bardzo trwała - masz więc pewność, że będzie Ci służyć przez wiele, nie zmieniając swoich właściwości.
Wysokość: 9,2 cm
Średnica dolna: 11,4 cm
Średnica górna: 14,8 cm
Pojemność: 1200 ml
Kraj produkcji: Francja
Forma posiada oczywiście odpowiednie atesty do kontaktu z żywnością
Ostatnie opinie o produktach
Śmietanka kokosowa (400 ml) - Real THAI
Wspaniała!!!
aga_pawlik@interia.pl
Pudełko do transportu ciast i tortów z okienkiem (26 x 26 x 32 cm ) - AleDobre.pl
Super, solidne pudełka, nie mają nieprzyjemnego zapachu, co czasem się zdarza, do tego okienko przez które fajnie widać tort :)
Lilavati
Barwnik spożywczy w żelu, żółty słoneczny Electric Spark (20 g) - Power Gel - Food Colours
Ładny, słoneczny żółty, wydajny, nie zmienia smaku kremu ani masy
Lilavati
Klej spożywczy jadalny (15 g) - Modecor
Dobry klej, nie ma smaku, spełnia dobrze swoją rolę, nie zasycha na końcówce tubki, dzięki wyprofilowanej końcówce, można użyć go bardzo precyzyjnie.
Lilavati