Aromatyczny tłuszcz tropikalny o kremowej barwie i zmiennej konsystencji świetnie zastępuje zwykły olej w codziennym gotowaniu. Swoją coraz większą popularność zdobywa dzięki temu, że nie zawiera tłuszczów trans.
Potrawy na nim smażone są chrupkie, pyszne i bardzo aromatyczne.
Daniom nadaje delikatnej kokosowej egzotyki, nie zaburzając smaku pozostałych składników. Jego wszechstronne zastosowanie zostanie docenione w każdej kuchni.
To wspaniała alternatywa dla chemicznie utwardzanych tłuszczów roślinnych czyli margaryny.
Olej kokosowy to:
idealny tłuszcz do smażenia
do sałatek owocowych oraz z warzyw i owoców morza
wyśmienity do wypieków, naleśników
wysoka temperatura dymienia - 232 stopni Cejclujsza
Objętość: 500 ml
Skład: olej kokosowy, przeciwutleniacz E319
Kraj pochodzenia: Sri Lanka
Data przydatności do spożycia: zawsze co najmniej rok od daty sprzedaży
Ostatnie opinie o produktach
Tajska limonka (pojemność 250 ml) - House of Asia
Zarówno do deserów jak i wszelkich napojów.
KKrzysiek
Świeczka na tort „9” złota (4,5cm) - CL
Wszyscy kupują i są braki magazynowe a nikt nie dodał komentarza?? Na żywo ta świeczka wygląda dużo lepiej niż ze zdjęć. Bardzo fajny wyrób
KKrzysiek
Forma do pieczenia dużych muffinów "Jumbo" - 03-3119 - Wilton
Doskonale sprawdzi się do większych pasztecików lub galaretek. Doskonały produkt
KKrzysiek
Ekstrakt waniliowy (60 ml) Madagascar Bourbon - Nielsen Massey
Jak zawsze pierwsza klasa i są to chyba najlepsze ekstrakty ever. Szkoda, że tak drogie i niedostępne pozostałe.
KKrzysiek