Koncentrat ciasta makaronowego w proszku - do przygotowania słodkich ciast drożdżowych. Idealny dla osób nietolerujących glutenu.
Przygotowanie ciasta drożdżowego: 1 opakowanie koncentratu (200 g), 2 jaja, 20 g świeżych drożdży, 100 ml mleka, 30 g oleju lub roztopionego masła, 2 łyżeczki cukru, aromat do smaku.
1. Do ciepłego mleka dodać cukier i pokruszone drożdże, pozostawić w ciepłym miejscu na ok. 10 minut do wyrośnięcia.
2. Zawartość torebki wsypać do naczynia, dodać wyrośnięte drożdże, jaja, olej lub roztopione masło i aromat.
3. Wyrabiać ok. 10 minut ręcznie lub 5 minut miksować do uzyskania gęstej konsystencji.
4. Położyć do foremki wysmarowanej olejem i pozostawić do wyrośnięcia na około 30 minut.
5. Piec w piekarniku o temp. 220 C około 40 minut.
6. Gotowe ciasto po ostygnięciu posypać cukrem pudrem lub polukrować.
Wartość odżywcza produktu:
- wartość energetyczna: 1504 kJ / 359 kcal
- tłuszcz: 0,5 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
- węglowodany: 85 g, w tym cukry: 46 g
- białko: 2,1 g
- sól: 0,01 g
Skład: skrobia ziemniaczana, mąka ryżowa (30%), cukier, skrobia kukurydziana, substancja zagęszczająca - pektyna, sól
Masa netto: 200 g
Kraj pochodzenia: Polska
Termin przydatności do spożycia:

Najwyższa jakość

Produkt wegański

Produkt wegetariański
Ostatnie opinie o produktach
Posypka cukrowa w kształcie świątecznych cukierków (105 g) - 710-1107 - Wilton
Fajnie!
Fajnie
Mąka pszenna graham typ 1850 1 kg - ToTa!
Używam tylko tych mąk.
Fajnie
Mąka pszenna typ 750 chlebowa 5 kg - ToTa!
Używam tylko tych mąk.
Fajnie
Baton piernikowy w czekoladzie z nadzieniem marcepanowym - Kopernik
JEszcze nie jadłem, ale zjem :)
Fajnie