KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Mieszanka do przygotowania chleba bezglutenowego ryżowego (400 g) - Celiko

729

w tym 0% vat

- +

Wysyłka: 24 h

Marka: Celiko

Nr produktu: 12208

Nr kat: 15070

Opis produktu
Koncentrat chleba ryżowego w proszku do przygotowania chleba, bułek, pyz drożdżowych i pizzy. Produkt bezglutenowy.

Proporcje na 200 g mieszanki do chleba:

1. Zawartość torebki wsypać do naczynia, dodać ciepłą wodę (110 ml) i mleko (65 ml) o temp. ok. 35 C, 1/2 łyżki stołowej oleju / masła oraz 1 jajo.
2. Całość wymieszać, po czym wyrabiać ręcznie lub mikserem ok. 5 minut. Ciasto powinno być gęste.
3. Następnie ciasto przełożyć do wysmarowanej olejem formy. Pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na ok. 30 minut.
4. Górę ciasta posmarować delikatnie sosem pomidorowym. Ułożyć przygotowane składniki pizzy na ciasto. Całość posypać ulubionymi przyprawami i włożyć do rozgrzanego piekarnika.
5. Piec w temp. 200 C, około 30 - 35 minut.

Składniki: skrobia ziemniaczana, mąka ryżowa (30%), glukoza, substancja zagęszczająca: guma guar, drożdże suszone, sól.

Może zawierać: soję, mleko i ich produkty pochodne.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Wartość odżywcza w 100 g koncentratu:
Wartość energetyczna: 1424 kJ / 340 kcal
Tłuszcz: 0,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 78 g w tym cukry: 4,8 g
Białko: 3,0 g
Sól: 1,8 g

Masa netto: 400 g

Kraj pochodzenia: Polska
Najwyższa jakośćNajwyższa jakość
Produkt wegańskiProdukt wegański
Produkt wegetariańskiProdukt wegetariański

Opinie o :
Mieszanka do przygotowania chleba bezglutenowego ryżowego (400 g) - Celiko

Genialna mieszanka, bez zbędnych polepszaczy i dodatków. Chleba wprawdzie z niej nie robiłam, ale pizzę i bułeczki-babeczki z nadzieniem owszem i zawsze wychodzą znakomite. Niezastąpione dla bezglutenowców :) Polecam!

agiaxis [2016 /5 /31 11 :23:25]

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka