Koncentrat chleba ryżowego w proszku do przygotowania chleba, bułek, pyz drożdżowych i pizzy. Produkt bezglutenowy.
Proporcje na 200 g mieszanki do chleba:
1. Zawartość torebki wsypać do naczynia, dodać ciepłą wodę (110 ml) i mleko (65 ml) o temp. ok. 35 C, 1/2 łyżki stołowej oleju / masła oraz 1 jajo.
2. Całość wymieszać, po czym wyrabiać ręcznie lub mikserem ok. 5 minut. Ciasto powinno być gęste.
3. Następnie ciasto przełożyć do wysmarowanej olejem formy. Pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na ok. 30 minut.
4. Górę ciasta posmarować delikatnie sosem pomidorowym. Ułożyć przygotowane składniki pizzy na ciasto. Całość posypać ulubionymi przyprawami i włożyć do rozgrzanego piekarnika.
5. Piec w temp. 200 C, około 30 - 35 minut.
Składniki: skrobia ziemniaczana, mąka ryżowa (30%), glukoza, substancja zagęszczająca: guma guar, drożdże suszone, sól.
Może zawierać: soję, mleko i ich produkty pochodne.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza w 100 g koncentratu:
Wartość energetyczna: 1424 kJ / 340 kcal
Tłuszcz: 0,6 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 78 g w tym cukry: 4,8 g
Białko: 3,0 g
Sól: 1,8 g
Masa netto: 400 g
Kraj pochodzenia: Polska

Najwyższa jakość

Produkt wegański

Produkt wegetariański
Opinie o :
Mieszanka do przygotowania chleba bezglutenowego ryżowego (400 g) - Celiko
Genialna mieszanka, bez zbędnych polepszaczy i dodatków. Chleba wprawdzie z niej nie robiłam, ale pizzę i bułeczki-babeczki z nadzieniem owszem i zawsze wychodzą znakomite. Niezastąpione dla bezglutenowców :) Polecam!
agiaxis [2016 /5 /31 11 :23:25]