Lukier to jeden z tych kremów, którymi perfekcyjnie wykończysz i udekorujesz ciasta, ciasteczka i inne wypieki. Przedstawiona tu mieszanka do przygotowania białego lukru od Wiltona, pomoże Ci zrobić to szybko i sprawnie, a co najważniejsze - smacznie.
Idealnie biały, o genialnym, waniliowym smaku, świetny do pokrycia ciasta - taki jest finalny produkt. Nadaje się też do ozdabiania cupcake'ów, a także do robienia przestrzennych dekoracji: kwiatów, gwiazdek, muszelek i innych - można użyć worka dekoratorskiego z odpowiednio dobraną tylką (końcówką). Wyczarowane z niego elementy zachowują kształt. Wystarczy dodać do mieszanki zimną wodę i już - pyszny waniliowy lukier jest gotowy.
Z mieszanki można uzyskać 5 szklanek gotowego lukru.
Sposób przygotowania:
Mocno schłodzić 250 ml wody (musi być lodowata). Do dużej miski lub misy robota wsypać mieszankę, dolać lodowatą wodę. Mieszać mikserem na najwyższych obrotach przez 1 minutę. Zeskrobać masę z brzegów i dna miski, najlepiej przy pomocy silikonowej szpatuły. Miksować przez kolejne 4-6 minut na średnich obrotach lub do momentu aż masa będzie sztywna. Po wyjęciu mieszadła powinien zostać sztywny ślad, jak np. na pianie z białek lub bitej śmietanie.
Barwienie:
Najlepiej zabarwić od razu odpowiednią ilość lukru, ponieważ ponowne uzyskanie takiego samego odcienia może być trudne. Używając wykałaczki dodawaj odpowiednią ilość barwnika Wilton (duży wybór w naszym sklepie), aż do uzyskania pożądanej barwy. Uzyskanie nasyconych lub ciemniejszych kolorów może wymagać użycia większej ilości barwnika.
Przechowywanie:
Lukier można przechowywać w lodówce przez 5 dni, w szczelnym pojemniku. Przed każdym kolejnym użyciem należy lukier ubić starannie.
Skład: cukier, częściowo uwodorniony olej roślinny, syrop glukozowy, białko
mleka, estryfikowane mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, estry kwasów tłuszczowych i glikolu propylenowego, maltodekstryna, guma guarowa, fosforany potasu, krzemian glinowo-sodowy, dwutlenek tytanu
Waga netto: 283 g
Kraj pochodzenia: USA

Najwyższa jakość
Ostatnie opinie o produktach
Mleczko kokosowe UHT w kartonie (250 ml) - Real THAI
Uwielbiam potrawy z mleczkiem kokosowym, stąd nieobiektywnie oceniam wysoko. Mleczko to ma dobry skład !
marta-mp17@o2.pl
Mąka pszenna typu 0 Nuvola 1kg - Caputo
Ciasto na pizzę i inne ciasta są przepyszne. Zarówno struktura, jak i smak jest lepszy niż ze "zwykłej" mąki. wydaje się, że ciasto nie nasiąka pod wpływem sosu i innych dodatków.
marta-mp17@o2.pl
Mąka pszenna typu 00 Pasticceria 1 kg Caputo
Nie wyobrażam sobie pizzy domowej bez tej mąki. Wychodzi idealnie chrupiąca.
marta-mp17@o2.pl
Świeczka na tort „3” złota (4,5cm) - CL
Kiedyś kupiona jedna z tej serii i się sprawdziła :-) Dlatego teraz zakup "na zapas". Szkoda iż jedynka niedostępna.... :-(
KKrzysiek