Silikonowa mata do wypieku 48 ciasteczek na makaroniki.
Wygodna mata to wypieku ciasteczek na makaroniki. Dzięki specjalnym okręgom masz pewność, że wszystkie będą miały identyczny kształt i rozmiar. Masz też pewność, że nic nie przywrze do maty. Po złożeniu otrzymasz 21 gotowych makaroników.
Rada: masę makaronikową należy nakładać na okrąg o mniejszej średnicy i pozostawić na ok. 30 min w temperaturze pokojowej.
Dzięki swoim właściwościom silikon nie przylega do wypieków i zimnych deserów. Nie trzeba smarować foremek tłuszczem ani wysypywać mąką czy bułką tartą. Jedynie przed pierwszym użyciem zalecamy posmarowanie formy tłuszczem (masłem lub olejem).
Forma silikonowa ma dużą wytrzymałość na temperatury od -40 do +230 stopni Celsjusza.
Nie należy używać ostrych narzędzi w formie, ponieważ może dojść do uszkodzenia silikonu.
Mata dobrej jakości. Makaroniki wychodzą równe i łatwo odchodzą po upieczeniu.
SylwiaKniazinska
[2017
/3
/22 19
:44:5]
Bardzo dobra mata do pieczenia makaroników. Ponieważ mam przepis na około 3 blachy pojedynczych ciastek, jedna mata jednak nie wystarcza - nie warto piec ich na papierze, bo ten ma tendencję do wyginania się, co zniekształca ciasteczka. Poza tym przy narysowanych cyrklem okręgach ślady ołówka zostają na jaśniejszych makaronikach. Pieczone na macie wychodzą idealnie,w równej wielkości, łatwo odchodzą. 10/10.
kmwithin
[2016
/8
/11 11
:17:1]
Świetna mata, makaroniki wszystkie wychodzą równej wielkości, łatwo od niej odchodzą. Polecam
bozenka_bm
[2016
/3
/21 22
:22:4]
Super mata ,a makaroniki swietnie odchodzą i są równiutkie. Polecam
idalia11
[2015
/1
/3 12
:21:26]
Polecam! Mata świetna, ułatwia pracę.
eliska
[2014
/12
/5 17
:50:10]
mata doskonale sprawdziła się przy pieczeniu makaroników.polecam:up:
martaprzychodzka
[2014
/12
/5 8
:32:26]
Świetna mata! Wygodna w użyciu, doskonały materiał, makaroniki łatwo odchodzą, świetny produkt dla domowych cukierników
anna.krawczewska
[2014
/10
/17 17
:24:18]
Produkt wysokiej jakości. Polecam. Wcześniej piekłam bez maty i makaroniki nie zawsze trzymały formę. Teraz ciasteczka wychodzą pięknie okrągłe :)))
tuleym@wp.pl
[2014
/7
/13 22
:36:6]
Niezwykle przydatna mata. Po raz pierwszy robiłam makaroniki (beza włoska). Kółeczka są niezwykle przydatne, ponieważ wszystkie ciasteczka wychodzą równej wielkości i łatwo je sparować. Druga blaszka była bez maty i nie udało mi się zachować jednego rozmiaru :-) Może to kwestia wprawy, ale mata na pewno ułatwia formowanie ciasteczek. Polecam!
Caterina
[2014
/2
/16 18
:59:6]
naprawdę polecam tą matę, dobra cena i świetna jakość - godne polecenia
Ciasto na pizzę i inne ciasta są przepyszne. Zarówno struktura, jak i smak jest lepszy niż ze "zwykłej" mąki. wydaje się, że ciasto nie nasiąka pod wpływem sosu i innych dodatków.
Opinie o :
Mata do pieczenia makaroników - Pavoni
Mata dobrej jakości. Makaroniki wychodzą równe i łatwo odchodzą po upieczeniu.
SylwiaKniazinska [2017 /3 /22 19 :44:5]
Bardzo dobra mata do pieczenia makaroników. Ponieważ mam przepis na około 3 blachy pojedynczych ciastek, jedna mata jednak nie wystarcza - nie warto piec ich na papierze, bo ten ma tendencję do wyginania się, co zniekształca ciasteczka. Poza tym przy narysowanych cyrklem okręgach ślady ołówka zostają na jaśniejszych makaronikach. Pieczone na macie wychodzą idealnie,w równej wielkości, łatwo odchodzą. 10/10.
kmwithin [2016 /8 /11 11 :17:1]
Świetna mata, makaroniki wszystkie wychodzą równej wielkości, łatwo od niej odchodzą. Polecam
bozenka_bm [2016 /3 /21 22 :22:4]
Super mata ,a makaroniki swietnie odchodzą i są równiutkie. Polecam
idalia11 [2015 /1 /3 12 :21:26]
Polecam! Mata świetna, ułatwia pracę.
eliska [2014 /12 /5 17 :50:10]
mata doskonale sprawdziła się przy pieczeniu makaroników.polecam:up:
martaprzychodzka [2014 /12 /5 8 :32:26]
Świetna mata! Wygodna w użyciu, doskonały materiał, makaroniki łatwo odchodzą, świetny produkt dla domowych cukierników
anna.krawczewska [2014 /10 /17 17 :24:18]
Produkt wysokiej jakości. Polecam. Wcześniej piekłam bez maty i makaroniki nie zawsze trzymały formę. Teraz ciasteczka wychodzą pięknie okrągłe :)))
tuleym@wp.pl [2014 /7 /13 22 :36:6]
Niezwykle przydatna mata. Po raz pierwszy robiłam makaroniki (beza włoska). Kółeczka są niezwykle przydatne, ponieważ wszystkie ciasteczka wychodzą równej wielkości i łatwo je sparować. Druga blaszka była bez maty i nie udało mi się zachować jednego rozmiaru :-) Może to kwestia wprawy, ale mata na pewno ułatwia formowanie ciasteczek. Polecam!
Caterina [2014 /2 /16 18 :59:6]
naprawdę polecam tą matę, dobra cena i świetna jakość - godne polecenia
mraczkiewicz [2014 /2 /9 19 :18:49]