Ma lekko orzechowy smak, jest miałka i puszysta. Można z niej przygotować pyszne wypieki (nabierają dzięki niej ładnego, brązowego koloru oraz sprawia, że chleby i bułki są dłużej świeże) lub używać do zagęszczania zup i sosów. Można ją także używać do przygotowania słodyczy, ciastek, deserów, past oraz mleka sojowego
Mąka sojowa zawiera mało skrobi i nie zawiera glutenu. Odtłuszczona mąka mnie mniej niż 2% tłuszczu.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna: 1380 kJ / 330 kcal
- białko: 52 g
- węglowodany: 38 g
- tłuszcz: 1,5 g
Skład: mąka
sojowa odtłuszczona
Waga netto: 500 g
Kraj pochodzenia: Holandia
Dobra mąka ze swojej natury jest produktem o niezbyt długim terminie przydatności do spożycia.
A to jest właśnie mąka wysokiej jakości. Gwarantujemy, że kupiona przez Ciebie mąka nie będzie miała krótszego terminu przydatności do spożycia niż 1,5 miesiąca.
Nie kupuj więc na zapas :) Kupuj co jakiś czas, by cieszyć się jej wyśmienitą jakością.
Termin przydatności do spożycia:

Bez sztucznych dodatków

Najwyższa jakość

Produkt nie zawiera soli

Produkt w 100% naturalny
Opinie o :
Mąka sojowa odtłuszczona (500 g) - Radix-bis
Białko mąki sojowej odtłuszczonej (w przeciwieństwie do białka zwierzęcego) Działania zdrowotne jakie zauważyłem przez kilka lat spożywania: 1.Zatrzymuje magnes w organiźmie co powoduje gładką skórę,śliczne odżywione włosy, mocne paznokcie,zatrzymuje pod skórą witaminy 2.Zwiększa energie witalną 3.Pobudza układ nerwowy 4.Działa na ogólną kondycję poprzez zwiększenie tlenu w organiźmie 5.Usuwa toksyny ps1.Budowę i układ białka sojowego otrzymujemy poprzez mieszanie produktów zbożowych ps2.Stosuje się go pijąc 3 razy dziennie po posiłkach ps3.Dawkowanie 2-3 łyżeczki mączki wsypujemy do szklanki i zalewamy ciepłą wodą
g7o [2015 /1 /13 10 :10:28]
dodawałam ją do muffinek, będę ją kupować
anna1971 [2014 /3 /2 13 :48:30]