Charakterystyczny japoński nóż Deba do porcjowania ryb i mięsa.
Deba to nóż zaprojektowany w ten sposób, aby wygodnie ciąć i filetować ryby. Dzięki grubości ostrza oraz rozwartemu kątowi na zakończeniu ostrza można odciąć głowę ryby praktycznie bez naruszenia tuszy. Reszta ostrza jest następnie wykorzystywana do filetowania, delikatnie prześlizgując się nad ościami ryby. Równie dobrze może służyć do porcjowania drobiu i mięsa.
Noża Deba nie należy używać do przecinania kości.
Nóż Deba łączy nowoczesną myśl technologiczną z japońską tradycją. Ostrze jest wykute tak, by maksymalnie ułatwić krojenie, natomiast rączka wyprofilowana jak w tradycyjnych nożach japońskich - daje wysoki komfort użytkowania i łatwo dostosowuje się do każdej dłoni.
Jak wszystkie produkty tej firmy, forma sprawdza się doskonale. Wzmocnienie uchwytów zdecydowanie ułatwi przenoszenie, a muffinki wyskakują bez najmniejszych problemów.
Ostatnie opinie o produktach
Truskawka liofilizowana Frupp 15 g - Celiko
Pyszny dodatek do kremów
karmela.nova@gmail.com
Wsporniki plastikowe do tortów wielowarstwowych (4 sztuki) - 05-0-0028 - Wilton
Fajne wsporniki, bardzo wytrzymałe
karmela.nova@gmail.com
Kule czekoladowe 3D, perłowe czarno-złote (5 szt.) - Barbara Decor
przepiekna ozdoba tortu-polecam
Matyldzia2012
Forma silikonowa do muffinów (6 gniazd) - Mastrad
Jak wszystkie produkty tej firmy, forma sprawdza się doskonale. Wzmocnienie uchwytów zdecydowanie ułatwi przenoszenie, a muffinki wyskakują bez najmniejszych problemów.
Milkaice