KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Ceramiczny nóż kuchenny Sashimi (długość ostrza: 20 cm) - Kyotop - Kyocera

168499

w tym 23% vat

- +

Wysyłka: 48 godzin

Marka: Kyocera

Nr produktu: 10695

Nr kat: KT-200-HIP D

Opis produktu
Noże z serii Kyotop to najbardziej zaawansowane narzędzia marki Kyocera. Są w 100% wykańczane ręcznie. Ostrze zostało wykonane z najczystszej i najtwardszej ceramiki na świecie, z której są produkowane noże. Klinga jest spiekana w temperaturze 1500 stopni Celsjusza pod ciśnieniem 20000 t/m2 (Hot Isostatic Pressing Process). Rękojeść została zrobiona z polerowanego drewna Pakka, które jest odporne na wilgoć.

Precyzyjny japoński nóż Sashimi do krojenia w ultra cienkie plastry.

Sashimi to charakterystyczny nóż dla japońskiej kuchni. Jego głównym przeznaczeniem jest krojenie ryb w cieniutkie, niemal przezroczyste, plastry. Dlatego też jest używany przy przygotowywaniu sushi, zaś w naszych warunkach przyda się również do krojenia wędlin czy mięsa do carpaccio. Nóż ma długie, wąskie i sztywne ostrze zapewniające niesamowitą precyzję, jednostronny szlif - czyste cięcie, natomiast podwójnie wypalana ceramika, z której wykonano ostrze, gwarantuje, że wszystkie potrawy zachowają swój naturalny smak i nie stracą witamin, a sam nóż będzie służył dobrze nam, bez konieczności częstego ostrzenia.

Nóż jest ostrzony jednostronnie.

Zapakowany w eleganckie, czarne pudełko.

Cechy noża Kyocera Kyotop:
Perfekcyjna ostrość: ostry jak brzytwa nóż będzie zachwycać swą ostrością przez długi czas. Noże Kyocera wykonane są z zaawansowanej technicznie ceramiki, co zapewnia doskonałą retencję krawędzi i utrzymuje ich ostrość 15 razy dłużej niż w innych profesjonalnych nożach, również tych wykonanych ze stali węglowej.
Niezrównana czystość: noże Kyocera nigdy nie zmieniają właściwości czy smaku żywności. Nie powodują powstawania brudnych, brązowych plamek, ponieważ nie zawierają jonów metali, które mogłyby się przedostawać do krojonych produktów. Nie rdzewieją.
Bardzo lekki: doskonale wyważony i lekki. Zmniejsza zmęczenie nadgarstka podczas długotrwałego krojenia.
Zastosowanie węglika cyrkonu (ZrO): twardość ostrza noża ceramicznego Kyocera zbliżona jest do diamentu. Przekłada się to na silniejsze ostrze o większej gęstości, które o wiele dłużej pozostaje ostre w porównaniu do innych noży ceramicznych.
Ergonomiczna rączka: rękojeść jest wykonana z drewna Pakka, odpornego na wilgoć.

Długość ostrza: 20 cm

Wszystkie noże ceramiczne Kyocera są produkowane wyłącznie w Japonii oraz przechodzą bardzo szczegółową kontrolę jakości, która wyklucza wszelkie niedociągnięcia podczas produkcji. Każdy z noży jest poddawany trzem rodzajom testów:

Test wykrywalności - noże ceramiczne Kyocera są jednymi z najlepszych oraz najbardziej uznanych noży tego typu na świecie, dlatego posiadają zabezpieczenie, dzięki któremu są wykrywalne w bramkach montowanych m.in. na lotniskach.

Test wytrzymałościowy - kontroluje czy klinga nie jest zbyt krucha (noże ceramiczne Kyocera są tak wyważone aby nie pękały po przypadkowym upadku).

Test ostrości - kontroluje każdy nóż by był idealnie naostrzony a ostrze wypolerowane, tak by narzędzie to służyło nam, bez konieczności częstego ostrzenia.

Materiał: ceramika wysokiej jakości, drewno Pakka

Kraj pochodzenia: Japonia
Łatwe mycieŁatwe mycie
Najwyższa jakośćNajwyższa jakość

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka