Kamień do pieczenia pizzy marki Jamie Oliver to niezwykły sposób by nasze wypieki były idealnie chrupiące, apetyczne i rumiane.
Kamień z powodzeniem zastępuje w domowych warunkach profesjonalny ceglany piec, oszczędzając przy tym cenne miejsce. Mikroporowatość kamienia absorbuje wilgoć zawartą w cieście, jednocześnie rozprowadzając równomiernie wysoką temperaturę z twojej kuchenki.
Jamie Oliver to najbardziej lubiany i popularny telewizyjny kucharz w Wielkiej Brytanii. Stworzony pod jego nazwiskiem kamień wyposażony został w specjalną kratkę z uchwytami - ułatwia ona przenoszenie pizzy, a także podawanie jej wprost na stół.
Nie można myć w zmywarce.
Nie należy stosować w kuchence mikrofalowej.
Przed myciem należy koniecznie wystudzić kamień. By zachować najlepsze właściwości kamienia, zaleca się mycie ciepłą wodą bez użycia detergentów.
Odbarwienia powstające w trakcie użytkowania nie wpływają na właściwości kamienia.
Opinie o :
Kamień do pieczenia pizzy - Jamie Oliver
Pizza pieczona na tym kamieniu ma naprawdę niepowtarzalny smak!
kokeshi1
[2015
/12
/28 23
:38:23]
Rewelacja.Wreszcie pizza jest świetnie wypieczona.Polecam.
polusia7
[2015
/3
/20 12
:42:26]
Super sprawa,Pizza wychodzi świetna.Polecam
polusia7
[2015
/3
/20 11
:47:53]
pizza jak i zapiekanki upieczone na kamieniu to po prostu rewelacja :)
szantis
[2014
/8
/17 0
:19:20]
niezbędnik dla tych ,którzy pieką pizzę w domu.trzeba spróbować aby się przekonać ,również chleb i bułki upieczone na kamieniu to już wyższa szkoła .
Lusi
[2014
/8
/14 23
:45:34]
Pizza upieczona na tym kamieniu wychodzi wprost rewelacyjna. Kamień dobrze się nagrzewa i długo utrzymuje wysoką temperaturę.
Tost
[2014
/5
/17 15
:47:55]
Rewelacyjna rzecz! Piekę pizzę dość często, a dopiero teraz wychodzi chrupiące i pięknie przyrumienione. Nagrzewa się całkiem szybko, a trzyma ciepło długo (trzeba uważać bo kamień jest naprawdę gorący). Nieco się przebarwia, ale to nie problem, a nawet dodaje mu to uroku ;D Polecam!
krzysztofka
[2014
/3
/25 11
:13:13]
Kamień jest po prostu extra, wychodzi bardzo profesjonalna pizza.
paziok
[2014
/2
/5 13
:17:13]
Chleb - rewelacja, podpłomyki - super, pizza - świetna!!! muszę zamówić kolejny bo jeden to za mało!
tristan1981
[2013
/11
/9 15
:19:11]
Od teraz tylko pizza pieczona na kamieniu, nie wyobrażam sobie innej. Do tego świetnie sprawdza się przy pieczeniu chleba, polecam!
Foremka bardzo porządna. Odejmuję jedną gwiazdkę ze względu na nieprecyzyjną informację dotyczącą wymiaru produktu. Podany rozmiar 24x24cm zgadza się (górny brzeg formy), jednak wysokość 7cm to fikcja. Rzeczywista wysokość foremki to 5cm, co w tym przypadku robi znaczącą różnicę. Mam nadzieję jednak, że sprawdzi się do deserów, choć liczyłam na możliwość pieczenia wyższych ciast.
Opinie o :
Kamień do pieczenia pizzy - Jamie Oliver
Pizza pieczona na tym kamieniu ma naprawdę niepowtarzalny smak!
kokeshi1 [2015 /12 /28 23 :38:23]
Rewelacja.Wreszcie pizza jest świetnie wypieczona.Polecam.
polusia7 [2015 /3 /20 12 :42:26]
Super sprawa,Pizza wychodzi świetna.Polecam
polusia7 [2015 /3 /20 11 :47:53]
pizza jak i zapiekanki upieczone na kamieniu to po prostu rewelacja :)
szantis [2014 /8 /17 0 :19:20]
niezbędnik dla tych ,którzy pieką pizzę w domu.trzeba spróbować aby się przekonać ,również chleb i bułki upieczone na kamieniu to już wyższa szkoła .
Lusi [2014 /8 /14 23 :45:34]
Pizza upieczona na tym kamieniu wychodzi wprost rewelacyjna. Kamień dobrze się nagrzewa i długo utrzymuje wysoką temperaturę.
Tost [2014 /5 /17 15 :47:55]
Rewelacyjna rzecz! Piekę pizzę dość często, a dopiero teraz wychodzi chrupiące i pięknie przyrumienione. Nagrzewa się całkiem szybko, a trzyma ciepło długo (trzeba uważać bo kamień jest naprawdę gorący). Nieco się przebarwia, ale to nie problem, a nawet dodaje mu to uroku ;D Polecam!
krzysztofka [2014 /3 /25 11 :13:13]
Kamień jest po prostu extra, wychodzi bardzo profesjonalna pizza.
paziok [2014 /2 /5 13 :17:13]
Chleb - rewelacja, podpłomyki - super, pizza - świetna!!! muszę zamówić kolejny bo jeden to za mało!
tristan1981 [2013 /11 /9 15 :19:11]
Od teraz tylko pizza pieczona na kamieniu, nie wyobrażam sobie innej. Do tego świetnie sprawdza się przy pieczeniu chleba, polecam!
momo [2013 /10 /24 14 :19:32]