KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Najlepsze i najprostsze ciasto kokosowe z czekoladą na świecie! Przepis z książki *Nakarm mnie* Billa Grangera

Dodano: 2012-06-26

Ciasto jest obłędne - bardzo kokosowe i czekoladowe jednocześnie :) Ma miliard kalorii, już mały kawałek gwarantuje szybki odlot w najwspanialsze stany przyjemności. Robi się je dosłownie w ciągu pół godziny. Bosko smakuje jeszcze ciepłe, nie gorzej smakuje po wystudzeniu.
Uwaga: bardzo uzależnia :)

30 minut | bardzo łatwe | porcje: 12-14



Ciasto najlepiej się udaje w formie RR 33 x 23 cm - Wilton
Do studzenia ciasta polecamy kratkę do studzenia ciast i ciasteczek (36 x 50 cm) - Wilton


60 minut | bardzo łatwe | porcje: 8-12

35 dag wiórków kokosowych
250 gram cukru
120 gram masła
3 jajka
20 dag gorzkiej czekolady (2 tabliczki)

  1. Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Blachę wyłóż papierem do pieczenia.
  2. Masło rozpuść i wystudź. Jajka roztrzep w miseczce. Czekoladę posiekaj na niezbyt małe kawałki.
  3. Do miski wsyp wiórki, cukier, czekoladę, dodaj jajka i masło. Dokładnie i szybko wymieszaj.
  4. Masę przełóż do formy, wyrównaj wierzch i wstaw do piekarnika. Piecz przez 20-25 minut, aż się ładnie zrumieni.
  5. Wyjmij z piekarnika, odstaw na kilka minut, następnie pokrój na kawałki i wystudź na kratce.

Komentarze

Najprostrze i pyszne :) warto je robić:):up::)

alicja7 [2013 /4 /12 7 :51:46]

świetne, szybkie, nie do popsucia nawet dla nieprawnego kucharza!:)

ilona [2012 /8 /12 10 :29:1]

cukru dałam 4 łyżki, reszte jak w przepisie. Wyszło rewelacja :)

talka [2012 /6 /27 18 :39:39]

Jak z kokosem i gorzką -to musi być smaczne,ale cukru dałbym najwyżej połowę.......

elżbieta [2012 /6 /27 12 :49:44]

3 x s : SUPER, SZYBKIE ,SMAKOWITE .:):):):):)

ludka [2012 /6 /27 11 :9:0]

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka