Sałatka jajeczna z tuńczykiem

Dodano: 2017-10-27

Sałatka jajeczna z tuńczykiem to bardzo smaczna i bardzo prosta propozycja na śniadanie. Sałatka sprawdzi się także na kolację. Charakteru nadają ogórki konserwowe, a świeżości szczypiorek. Wszystkie te składniki pasują do siebie jak ulał. Zrobienie sałatki jajecznej z tuńczykiem nie zajmuje wiele czasu. Sałatka najlepiej smakuje ze świeżym i chrupiącym pieczywem.

Sałatka jajeczna z tuńczykiem


Czas: 5 minut | Porcje: 4

6 jajek
1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym (puszka 170 g)
4 średnie ogórki konserwowe
2 łyżki majonezu
1 łyżka drobno posiekanego szczypiorku
sól
świeżo zmielony czarny pieprz
  1. Jajka ugotować na twardo (6 minut od zagotowania wody). Ostudzić, obrać i pokroić na niezbyt drobną kostkę.
  2. Ogórki konserwowe pokroić na plastry. Tuńczyka dokładnie odsączyć z zalewy. Lekko rozdrobnić widelcem.
  3. Do miski przełożyć pokrojone jajka. Dodać tuńczyka i ogórki konserwowe. Doprawić solą i pieprzem.
  4. Delikatnie wymieszać z majonezem.
  5. Sałatkę podawać posypaną szczypiorkiem oraz ze świeżym pieczywem.

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka