KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Biszkopt z jabłkami z książki "O jabłkach"

Dodano: 2016-10-06

Bardzo prosty biszkopt z jabłkami. Klasyczne ciasto na każdą okazję i bez okazji :)
Łatwe w przygotowaniu i bardzo szybkie. Można zrobić niemal w ostatniej chwili.








4 jajka
250 g cukru drobnego
250 g mąki pszennej
1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżki oleju
2 łyżki wody
1 łyżka octu winnego
4-5 niewielkich jabłek
1 łyżka cukru
1 łyżeczka tartego cynamonu





  1. Rozgrzej piekarnik do 190 stopni. Przygotuj tortownicę o średnicy 23 cm, posmaruj ją masłem i wysyp bułką tartą. Możesz też wyłożyć papierem do pieczenia.
  2. Obierz jabłka, pokrój je na ćwiartki, skrop sokiem z cytryny.
  3. Ubij jajka z cukrem (ok. 3 minuty), a następnie dodaj płynne składniki: olej, wodę i ocet. Lekko wymieszaj.
  4. Dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia. Ponownie wymieszaj.
  5. Przelej ciasto do tortownicy, rozłóż jabłka, posyp je cukrem i cynamonem. Ciasto wstaw na 40 minut do piekarnika (piecz do suchego patyczka).
  6. Po przestudzeniu oprósz cukrem pudrem.
Przydatne produkty do tego przepisu

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka