KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Szpinak z rodzynkami i nerkowcami

Dodano: 2016-07-26

Łatwa i smakowita sałatka. Dobra na ciepło i na zimno. Idealnie nadaje się na kolację lub lunch, może być również przystawką do dania głównego.
Kilka składników - pyszne danie na stole.

20 minut | 4 porcje






60 dag świeżych liści szpinaku "baby"
5 dag rodzynek
10 dag orzechów nerkowca
10 dag sera feta
3 ząbki czosnku
30 ml oleju
sól
  1. Upraż na suchej patelni orzechy. Mieszaj je cały czas, bo szybko się przypalają.
  2. Obierz czosnek i pokrój go na cienkie plasterki. Fetę pokrusz na małe kawałki, a szpinak przebierz, wypłucz, osusz.
  3. Czosnek zeszklij na rozgrzanym na patelni oleju. Dodaj tyle szpinaku, ile się zmieści oraz rodzynki. Smaż na średnim ogniu ciągle mieszając, aż wyraźnie zmniejszy objętość. Dodaj resztę szpinaku i smaż do momentu, gdy zmieni kolor, ale nie zacznie się rozgotowywać.
  4. Następnie dopraw solą i pieprzem.
  5. Porcje gorącego szpinaku wyłóż na talerze. Posyp fetą i orzechami, podawaj od razu. Dodatkiem może być chrupiące pieczywo.

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka