KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Sałatka z fasoli i brokułów

Dodano: 2016-07-18

Zółto-zielona sałatka na ciepło lub na zimno. Może stanowić pełne danie obiadowe dla wegetarian, ale smakuje wszystkim :) 15 minut | 4 porcje








300 g żółtej fasoli szparagowej
średniej wielkości brokuł
90 ml oliwy z oliwek
2 łyżki wody
1 łyżeczka cukru
40 g drobno posiekanego koperku
sok z połowy cytryny
świeżo zmielony czarny pieprz
liście bazylii (do dekoracji)



  1. Umyj dokładnie fasolkę, odetnij jej końcówki. Umyj brokuła, podziel na małe różyczki. Gotuj na parze warzywa przez 6-8 minut, aż będą jędrne.
  2. Przygotuj sos (najlepiej w słoiku): połącz oliwę, wodę, cukier, koperek, sok z cytryny, pieprz.
  3. Gorące warzywa wrzuć do miski, zalej sosem, wymieszaj. Podawaj z liśćmi bazylii.
Przydatne produkty do tego przepisu

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka