KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Silikonowe formy, czy warto je mieć?

Dodano: 2016-02-18

Silikon chyba już na zawsze będzie kojarzył się z operacjami plastycznymi. A niesłusznie. To świetne tworzywo, które znajduje zastosowanie w wielu dziedzinach życia. No i oczywiście w kuchni też. Choćby jako formy i foremki do pieczenia.


Silikonowe formy, czy warto je mieć?




Ale czy warto zmienić swoje odwieczne przyzwyczajenia do metalowych form? Warto :) Silikon to przede wszystkim niezwykła wygoda. Formy nie trzeba smarować tłuszczem ani wykładać papierem do pieczenia. Wlewasz ciasto i wstawiasz do piekarnika. A potem wyjmujesz bez obawy, że coś przywarło. Po drugie silikon to niesamowity wręcz wybór kształtów. Tu nie ma limitów. Od prostych, klasycznych tortownicy, podłóżnych form, keksówek po niesamowite kształty bohaterów bajek, zwierząt, budowli, roślin... i tak można by wymieniać bez końca. No i na koniec, choć to równie ważne - mycie i przechowywanie. Formy silikonowe myje się bez problemu ręcznie albo w zmywarce. A ich niewątpliwym atutem jest przechowywanie. Można je zwinąć i włożyć w ciasny kąt albo do szuflady, co jest bardzo ważne jeśli kuchnia jest niewielka i każdy centymetr kwadratowy jest na wagę złota.
Czy warto mieć formę silikonową? Zdecydowanie tak. Postaw na dobrą firmę, żeby mieć pewność, że silikon nie zawiera żadnych domieszek metali ciężkich oraz będzie Ci służył jak najdłużej.

Silikonowe formy, czy warto je mieć?




Przydatne produkty do tego przepisu

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka