KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Jak oddzielić żółtko od białka?

Dodano: 2015-10-23

Dla dużej części kucharzy - tych początkujących i zaawansowanych - dużym wyzwaniem jest rozdzielenie żółtka od białka. Wszystkie przepisy, które zawierają frazę "oddziel żółtko od białka" odsuwają do siebie. A niepotrzebnie!

Jak oddzielić żółtko od białka

Przecież to dziecinnie proste. Wystarczy skorzystać z separatora do jajek. Masz do wyboru różne kształty, wzory i materiały. Ale zasada użycia jest zawsze ta sama i daje perfekcyjne efekty. Rozbijasz skorupkę, zawartość jajka wlewasz do miseczki separatora i wieszasz go na brzegu większej miski. Już po chwili białko znajduje się w naczyniu, a w separatorze zostaje żółciutki i piękne oko żółtka. Nawet maluch potrafi to zrobić. Bez obawy, że żółtko pęknie i zanieczyści białko.
Separator to prosty, a jakże skuteczny sposób, żeby ułatwić sobie pracę w kuchni.

Zobacz separatory w naszym sklepie:


KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka