KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Lukier plastyczny fioletowy (250 g) - Extra - Renshaw

1199

w tym 23% vat

Produkt chwilowo niedostępny.

Marka: Renshaw

Seria: Extra

Nr produktu: 9350

Nr kat: R02918

Opis produktu
Lukier plastyczny do dekoracji: powlekania wypieków, tworzenia figurek oraz dekoracji. Ma idealną konsystencję, która umożliwia łatwe i precyzyjne wykonanie nawet bardzo skomplikowanych dekoracji.

Kolor idealny do zrobienia np.: bakłażana, samochodu, ubranka, pajacyka, pieczary smoka :)
Lukier plastyczny to masa cukrowa przypominająca modelinę. Nadaje się do powlekania ciasta, modelowania figurek i dekoracji. Jest niezastąpiony do tortów w angielskim stylu. Wspaniale się wałkuje i równo wycina. Jego powierzchnia równomiernie obsycha, co ułatwia jej dalsze dekorowanie, a wewnątrz pozostaje jedwabiście miękki i delikatny. Ma delikatny smak i aromat.

Z plastycznego lukru można ulepić figurki dowolnego kształtu - wstążki, listki, kwiaty, fale tkaniny, czy płaskie obrazki. Lukier na cieście można wzbogacić o wzór, używając do jego wykonania specjalnych mat. Gotowy lukier można malować lub pisać na nim wesołe teksty i życzenia, używając do tego spożywczych barwników i pisaków.

Do powleczenia ciasta z tortownicy o średnicy 24 cm i wysokości ok. 8-10 cm potrzeba około 75 dag lukru.
Lukier po rozwałkowaniu powinien mieć grubość 1/2 cm. Najłatwiej powleczesz ciasto lukrem, rozwałkowując go wpierw na arkuszu papieru do pieczenia, posypanego cienką warstwą cukru pudru. Niewykorzystany lukier możesz przechowywać w lodówce, w szczelnie zamkniętym woreczki foliowym, z którego zostało usunięte powietrze.

Instrukcja pokrywania wypieków lukrem plastycznym:

  • lukier w temperaturze pokojowej zagniataj przez kilka chwil, by stał się elastyczny i lekko się ogrzał,

  • lukier rozwałkuj na placek kształtu ciasta na grubość 4-5 mm (najłatwiej zrobisz to nieprzywierającym wałkiem silikonowym) na papierze do pieczenia, delikatnie oprószonym cukrem pudrem, jeśli podczas wałkowania pojawią się pęcherzyki, przekłuj je czystą szpilką,

  • rozwałkowany lukier powinien być większy niż średnica ciasta wraz z wysokością jego boków, lukier przenieś na ciasto (zawijając go na wałek, lub podkładając pod niego dłonie),

  • packą cukierniczą lub dłonią ukształtuj i wygładź lukier, aż wierzch i boki ciast będą równe i jedwabiste w dotyku,

  • nadmiar lukru na brzegach odetnij ostrym nożem,

  • jeśli chcesz odcisnąć na lukrze wzory, to właśnie to jest moment na tą czynność - lukier RegalIace obsycha w ciągu 2-3 godzin,

  • powleczony tort obsusz w przewiewnym miejscu, w pudełku kartonowym.


Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna: 1706 kJ / 406 kcal
- białko: 0 g
- węglowodany: 87,9 g, w tym cukry 86,1 g
- tłuszcz: 5,7 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,3 g
- sól: 0 g

Skład: cukier, syrop glukozowy, olej palmowy, środek pochłaniający wilgoć (E422), emulgator (E471), stabilizatory (E413, E466), barwnik (E122, E133), środek konserwujący (E202), aromat.

Producent zamieścił na etykiecie następującą informację: może zawierać śladowe ilości orzechów.

Waga netto: 250 g

Kraj pochodzenie: Wielka Brytania

Termin przydatności do spożycia: 30.06.2023

Opinie o :
Lukier plastyczny fioletowy (250 g) - Extra - Renshaw

Dobra jakość, polecam.

kokeshi1 [2021 /5 /12 16 :44:25]

Super! :) Polecam

Juicy [2015 /10 /7 16 :16:31]

świetny lukier o idealnej konsystencji a do tego łatwy w użyciu. Polecam ;) :up:

Loczek [2015 /8 /16 18 :57:4]

Piękny kolor, dobry smak, lukier bardzo plastyczny

Pacia33 [2014 /9 /16 8 :38:12]

Lukier fajny, w oryginale jest troszkę ciemniejszy niż na zdjęciu.

Evelyn [2013 /11 /4 20 :15:58]

Świetny lukier, bardzo dobrze się z nim pracuje i dobrze smakuje - polecam.

megala1 [2012 /12 /4 9 :15:52]

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka