KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Nóż Yanagi Sashimi (długość ostrza: 30 cm, dla osób praworęcznych) - Global

78900

w tym 23% vat

Produkt wyprzedany.

Marka: Global

Nr produktu: 9144

Nr kat: G-14R

Opis produktu


Ten produkt został już wyprzedany i nie będzie w najbliższym czasie dostępny. Ale są tysiące innych, atrakcyjnych produktów.

Mamy dla Ciebie miły upominek - 5% rabatu na wszystko, co nie jest aktualnie w promocji :)

Twój bon: X1A64Y03

Aby skorzystać z bonu i otrzymać rabat 5% na wszystkie produkty,
które nie są objęte promocją i wyprzedażą oraz darmową dostawą:
- włóż wybrane produkty do koszyka,
- podczas składania zamówienia w odpowiednie pole wpisz bon (zwróć uwagę na wielkość liter),
- wszystkie ceny produktów nieobjętych promocją zostaną obniżone o 5%,
- wypełnij do końca formularz,
- i... czekaj na swoją paczkę :)

Życzymy udanych zakupów. W przypadku pytań zapraszamy do kontaktu telefonicznego lub e-mail - szczegóły na stronie kontakt.

Długi, bardzo cienki nóż z ostrym czubkiem o kształcie liścia wierzby, doskonale nadający się do plastrowania i filetowania ryb.

Yanagiba lub Yanagi („wierzbowe ostrze”) to rodzaj noża, który wywodzi się z zachodniej Japonii (region Kansai). Został zaprojektowany inaczej niż noże europejskie, ponieważ należy nim ciąć tylko w jednym kierunku - do siebie (technika „hiki kiri”)]. Tradycyjny szlif jednostronny zapewnia kontrolę przy precyzyjnych zadaniach i przyspiesza ostrzenie noża.

Charakterystyczna dla produktów GLOBAL "kropkowana" rękojeść, której powierzchnia pokryta jest regularnie wgłębieniami (przypominającymi na zdjęciach kropki), gwarantuje pewny uchwyt i zapobiega wyślizgnięciu się noża z dłoni oraz podrażnieniom skóry.

Ostrze: stal nierdzewna CROMOVA 18 (18% chromu) o twardości 56-58 HRC
Długość ostrza – 30cm
Szlif: jednostronny, dla osób praworęcznych
Waga: 240g
Kraj produkcji: Japonia


Noże GLOBAL są wykonane z materiałów najwyższej jakości. Do wyrobu klingi stosowana jest opatentowana przez Yoshikin, wysokowęglowa stal nierdzewna Cromova 18 (zawierająca 18% chromu, molibden i wanad). Materiał poddawany jest najpierw obróbce cieplnej w temperaturze 1000ºC, następnie obróbce podzerowej – w temperaturze -80ºC, po czym ponownie jest nagrzewany. Proces wymrażania powoduje wzrost twardości stali do poziomu 56-58 w skali C Rockwella, dzięki czemu nóż zachowuje ostrość o wiele dłużej niż produkty z innych stopów i staje się wyjątkowo odporny na rdzę, przebarwienia czy korozję.

Noże GLOBAL cechuje wypukły szlif głowni, widoczny w jej przekroju poprzecznym. Boczna powierzchnia klingi od grzbietu do krawędzi ostrza nie jest linią prostą, lecz łagodną krzywą. Dzięki takiemu rozwiązaniu ostrze kroi o wiele skuteczniej, a produkty żywnościowe łatwo odchodzą od noża.

Pojedyncze noże, podobnie jak w dawnych czasach miecze Samurajów, są dokładnie ważone, aby jako gotowe, doskonale wyważone narzędzia idealnie leżały w dłoni. Ich płynne kształty i jednolita konstrukcja eliminują problem zakamarków, w których mogłyby się zbierać resztki jedzenia lub brud.

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka