KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Fiolka Simbilakt Vivo - Zakwaski

899

w tym 23% vat

Produkt chwilowo niedostępny.

Marka: Zakwaski

Nr produktu: 19418

Opis produktu
Zakwaska do jogurtu Simbilakt to niezbędnik do przygotowywania w warunkach domowych ukwaszonego pysznego i zdrowego jogurtu.

Simbilakt posiada największą liczbę kultur bakterii ze wszystkich zakwasek znajdujących się w ofercie. Przygotowany z jego dodatkiem jogurt zawiera duże stężenie aktywnych kultur bakterii. W produkcie zawarta jest flora która niekorzystnie wypływa na bakterie i grzyby wytwarzające duże stężenie kwasu mlekowego oraz naturalnych substancji antagonizujących patogeny.

Jogurt przygotowany z tym produktem nie zawiera zagęstników, mleka w proszku, barwników ani cukru. Jest w pełni naturalny. Przygotowany w domu zawiera tylko naturalnie występujące cukry.

Dzięki zakwasce Simbilakt otrzymujemy przepyszny oraz świeży ukwaszony mleczny produkt.

Simbilakt przeznaczony jest do codziennej diety. Stosowany może być u dzieci od 1 roku życia oraz u dorosłych w każdym wieku.

Szczególnie polecany dla osób chcących wprowadzić do diety produkty bogate w laktobakterię oraz bifidobakterie. Świetnie sprawdzi się po antybiotykoterapii.

Termin przydatności do spożycia: 12 miesięcy od daty produkcji.
Jedna fiolka służy do ukwaszenia od 1 do 3 litrów mleka, w zależności od spodziewanego efektu zakwaszenia.

Przepis na przygotowanie jogurtu i kefiru domowym sposobem :

- Butelkę z Zakwaską, należy wypełnić do połowy mlekiem i rozpuścić w temperaturze pokojowej. Zakręcić dokładnie nakrętkę a następnie wstrząsnąć buteleczką do rozpuszczenia się proszku.
-Po przygotowaniu fiolki z Zakwaską należy przygotować 1 lub 2 litry mleka pasteryzowanego.
-Do uzyskania odpowiedniej temperatury 1 litr mleka pasteryzowanego należy zagotować, drugi schłodzić w lodówce. Po zagotowaniu 1 litra mleka w garnku należy zmieszać je z zimnym mlekiem - po takiej czynności mleko uzyska temperaturę 37-40 stopni - odpowiednią dla rozwoju kultur bakterii. Temperaturę mleka można również kontrolować termometrem kuchennym.
-Następnie po uzyskaniu przez mleko temperatury 37-40 stopni należy wlać zawartość buteleczki do przygotowanego wcześniej mleka oraz dokładnie wymieszać.
-Garnek w którym dokonywana była czynność gotowania mleka należy dokładnie przykryć i zaizolować ręcznikiem, kocem lub kołdrą po czym odstawić w ciepłe miejsce.
-Całość odstawić na 8-10 godzin w ciepłym miejscu.

Po takich czynnościach produkt jest gotowy do spożycia, należy go przechowywać w lodówce.

Należy przechowywać gotowy produkt nie dłużej niż 7 dni.

Skład: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. Bulgaricus, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium lactis, Lactococcus lactis ssp. Cremoris, Lactococcus lactis ssp. Lactis, Lactococcus lactis ssp. lactis var. diacetylactis




Najwyższa jakośćNajwyższa jakość

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka