Silikonowa foremka z 8 wgłębieniami na pralinki do wyrobu domowych czekoladek. Foremka posiada kształty dzwonka, bałwanka, choinki oraz gwiazdy betlejemskiej Każde z wgłębień wystarczy napełnić rozpuszczoną czekoladą lekko uderzyć formą o blat aby pozbyć się pęcherzyków powietrza i wstawić formę do lodówki, aby czekolada stężała.
Do foremek można dodać również orzechy, płatki kokosowe lub inne dodatki i zalać czekoladą :)
Rada: jeśli chcesz stworzyć dwukolorowe czekoladki wlej najpierw czekoladę w jednym kolorze i
pozwól jej stężeć, a następnie uzupełnij czekoladą w innym kolorze.
Silikon nie przywiera do pralinek. Nie trzeba formy natłuszczać, ani obsypywać mąką czy bułką tartą. Jedynie przed pierwszym użyciem zalecamy posmarowanie formy tłuszczem (masłem lub olejem). W formie można przygotować zarówno słodkie, słone i inne smakołyki.
Wymiary formy: 20x10 cm.
Kolor: brązowy
Materiał: silikon
Ostatnie opinie o produktach
Tajska limonka (pojemność 250 ml) - House of Asia
Zarówno do deserów jak i wszelkich napojów.
KKrzysiek
Świeczka na tort „9” złota (4,5cm) - CL
Wszyscy kupują i są braki magazynowe a nikt nie dodał komentarza?? Na żywo ta świeczka wygląda dużo lepiej niż ze zdjęć. Bardzo fajny wyrób
KKrzysiek
Forma do pieczenia dużych muffinów "Jumbo" - 03-3119 - Wilton
Doskonale sprawdzi się do większych pasztecików lub galaretek. Doskonały produkt
KKrzysiek
Ekstrakt waniliowy (60 ml) Madagascar Bourbon - Nielsen Massey
Jak zawsze pierwsza klasa i są to chyba najlepsze ekstrakty ever. Szkoda, że tak drogie i niedostępne pozostałe.
KKrzysiek