Powstaje w procesie fermentacji. Ze względu na niską zawartość soli może być spożywany przez osoby cierpiące na nadciśnienie.
Najpopularniejszy dodatek kuchni tajskiej i chińskiej. Doskonale wzmacnia i uzupełnia smak dań. Nadaje potrawom oryginalnego azjatyckiego charakteru.
Znakomity zamiennik dla soli.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
wartość energetyczna: 255 kJ / 60 kcal
tłuszcz: 0 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
węglowodany: 7 g, w tym cukry 6 g
białko: 8 g
sól: 22,5 g
Ostatnie opinie o produktach
Tajska limonka (pojemność 250 ml) - House of Asia
Zarówno do deserów jak i wszelkich napojów.
KKrzysiek
Świeczka na tort „9” złota (4,5cm) - CL
Wszyscy kupują i są braki magazynowe a nikt nie dodał komentarza?? Na żywo ta świeczka wygląda dużo lepiej niż ze zdjęć. Bardzo fajny wyrób
KKrzysiek
Forma do pieczenia dużych muffinów "Jumbo" - 03-3119 - Wilton
Doskonale sprawdzi się do większych pasztecików lub galaretek. Doskonały produkt
KKrzysiek
Ekstrakt waniliowy (60 ml) Madagascar Bourbon - Nielsen Massey
Jak zawsze pierwsza klasa i są to chyba najlepsze ekstrakty ever. Szkoda, że tak drogie i niedostępne pozostałe.
KKrzysiek