Mąka konopna otrzymywana jest z nasion konopi siewnej odtłuszczonych w procesie zimnego tłoczenia.
Ze względu na swój bogaty orzechowy aromat mąka konopna jest doskonała jako dodatek do ciast, pieczywa, a także do sosów i sałatek lub płatków śniadaniowych.
Mąka jest bezglutenowa, zawartość oleju to ok.10%. Jest bogata w błonnik, witaminy z grup Bi E oraz minerały (wapń, potas, fosfor, żelazo). Zawiera również wartościowy kwas tłuszczowy GLA (gamma-linolenowy).
Ostatnie opinie o produktach
Tajska limonka (pojemność 250 ml) - House of Asia
Zarówno do deserów jak i wszelkich napojów.
KKrzysiek
Świeczka na tort „9” złota (4,5cm) - CL
Wszyscy kupują i są braki magazynowe a nikt nie dodał komentarza?? Na żywo ta świeczka wygląda dużo lepiej niż ze zdjęć. Bardzo fajny wyrób
KKrzysiek
Forma do pieczenia dużych muffinów "Jumbo" - 03-3119 - Wilton
Doskonale sprawdzi się do większych pasztecików lub galaretek. Doskonały produkt
KKrzysiek
Ekstrakt waniliowy (60 ml) Madagascar Bourbon - Nielsen Massey
Jak zawsze pierwsza klasa i są to chyba najlepsze ekstrakty ever. Szkoda, że tak drogie i niedostępne pozostałe.
KKrzysiek