KOSZYK JEST PUSTY
Do kasy

Patelnia głęboka granitowa indukcyjna z dwoma uchwytami (średnica: 24 cm) Portofino - Ballarini

34900

w tym 23% vat

Produkt chwilowo niedostępny.

Marka: Ballarini

Nr produktu: 16281

Nr kat: 9H23-A.24

Opis produktu
Najniższa cena produktu w ostatnich 30 dniach to cena widniejąca w karcie produktu nad stawką VAT
Seria patelni Portofino to połączenie niezwykłego dizajnu i wyjątkowej wytrzymałości.

Granitowa powierzchnia non-stick nawiązuje do dawnych więzi z naturą, gdy dania przyrządzane były bezpośrednio na kamieniu.
Powłoka granitowa patelni Portofino została wzmocniona drobinami ceramicznymi, dzięki czemu jest wyjątkowo odporna na zarysowania i uszkodzenia. Smażone na niej dania nie przywierają do powierzchni patelni, nawet gdy są smażone bez tłuszczu.
Dno patelni Portofino wzmocnione jest stalą nierdzewną, co umożliwia stosowanie na wszystkich rodzajach kuchenek, również indukcyjnej. Całości dopełniają 2 wygodne, stalowe rączki.

Cząsteczki mineralne zawarte w powłokach Ballarini Portofino gwarantują:
- długą żywotność patelni
- nieprzywierającą powierzchnię, odporną na zarysowania
- wysoką odporność na niszczące działanie zmywarki
- łatwość czyszczenia powierzchni patelni po użyciu
- patelnia nie zawiera PFOA, związków niklu ani metali ciężkich

Patelnia wykonana jest z kutego, wielowarstwowego aluminium wysokiej jakości. Dno wzmacniane jest warstwą stali nierdzewnej, co umożliwia stosowanie patelni Portofino na kuchniach indukcyjnych. Grubość dna w patelniach Portofino to 4,5 mm.

Uchwyty są ergonomiczne, nie nagrzewają się podczas smażenia. Łączenie uchwytów z patelnią wzmocnione są za pomocą stali nierdzewnej. Uchwyty mają odporność termiczną do 160C, więc patelnia może być stosowana w piekarniku.

Można myć w zmywarce. Można stosować w piekarniku do 160C

Materiał: aluminium, stal nierdzewna, cząstki ceramiczne

Średnica: 24 cm
Wysokość: 7,5 cm
Pojemność: 3,2 l

Nadaje się do używania na kuchenkach: indukcyjnych, gazowych, ceramicznych, elektrycznych i halogenowych.

Gwarancja: 10 lat

Kraj pochodzenia: Włochy

Wskazówki użytkowania patelni:
1. Przed pierwszym użyciem naczynie należy starannie umyć pod bieżąca woda używając ogólnie dostępnych środków do tego przeznaczonych, następnie dokładnie spłukać i wytrzeć do sucha.
2. Na papierowy ręcznik lub miękką szmatkę nanieść trochę oliwy spożywczej i natrzeć nią wewnętrzną powierzchnie. Pozostawić do wyschnięcia. Zaleca się powtarzanie tego procesu raz na jakiś czas celem wydłużenia żywotności powierzchni.
3. Przy użytkowaniu w piekarnikach nie ustawiać temperatury większej niż 160 stopni Celsjusza aby nie stopić uchwytów – dotyczy naczyń z uchwytami z tworzywa sztucznego.
4. Mycie w zmywarkach – tylko i wyłącznie w niskich temperaturach na specjalnie do tego zdefiniowanych programach mycia. Generalnie nie zaleca się mycia w zmywarkach.
5. Naczynia myć tylko i wyłącznie po ich pełnym wystudzeniu. Nie wolno zalewać ich zimna woda kiedy powierzchnia jest rozgrzana.
6. W produktach wyposażonych w wskaźnik Thermopoint ciemno zielony kolor wskazuje temperaturę pełnego wychłodzenia.
7. Nie pozostawiać naczyń na rozgrzanej powierzchni bez produktów w środku.
8. Nie kroić potraw w naczyniach, nie uderzać ostrymi częściami w ich powłokę, nie rysować.
9. Używać tylko i wyłącznie miękkich lub drewnianych narzędzi specjalnie do tego przystosowanych.
10. Przy składowaniu, uważać ażeby powierzchnie patelni lub innych naczyń nie miały ze sobą styczności – częsty powód zarysowań. Zaleca się stosowanie odpowiednich przekładek specjalnie do tego przeznaczonych.
11. Odbarwienia pojawiające się na powierzchniach po pewnym okresie użytkowania są normalnym objawem i nie stanowią podstaw do reklamacji.
Łatwe mycieŁatwe mycie
Najwyższa jakośćNajwyższa jakość

KATEGORIE

Kategorie główne

one

Najlepsza obsługa Klienta! e-Commerce Polska awards 2013!

Zobacz szczegóły

AleDobre.pl to:

Dodano do koszyka