Zastosowanie nylonu sprawia, że szpatuła jest elastyczna. Szpatuła ma na tyle cienkie zakończenie, że łatwo ją wsunąć pod produkt, przy tym pozostaje stabilna w trakcie jego obracania lub przenoszenia. Można ją stosować nawet do bardzo delikatnych dań, jak np. ryba lub świeżo upieczone, kruche ciasteczka, ale też pomoże przewrócić kotlety i burgery oraz zdjąć z patelni jajko sadzone.
Nylon jest odporny na wysoką temperaturę (do 240 stopni Celsjusza). Bez problemu więc można stosować szpatułę na bardzo rozgrzanej patelni lub blasze. Przy tym jest doskonała do naczyń z delikatną powłoką, wrażliwą na zadrapania.
Wygodna rączka została pokryta antypoślizgową powłoką, by zapewnić komfort i bezpieczeństwo użytkowania. Prosty brzeg szpatułki pozwala zeskrobać resztki z patelni.
Ostatnie opinie o produktach
Tajska limonka (pojemność 250 ml) - House of Asia
Zarówno do deserów jak i wszelkich napojów.
KKrzysiek
Świeczka na tort „9” złota (4,5cm) - CL
Wszyscy kupują i są braki magazynowe a nikt nie dodał komentarza?? Na żywo ta świeczka wygląda dużo lepiej niż ze zdjęć. Bardzo fajny wyrób
KKrzysiek
Forma do pieczenia dużych muffinów "Jumbo" - 03-3119 - Wilton
Doskonale sprawdzi się do większych pasztecików lub galaretek. Doskonały produkt
KKrzysiek
Ekstrakt waniliowy (60 ml) Madagascar Bourbon - Nielsen Massey
Jak zawsze pierwsza klasa i są to chyba najlepsze ekstrakty ever. Szkoda, że tak drogie i niedostępne pozostałe.
KKrzysiek